Evenimente : Altele

MEDE/EA – Auditie cu public

MEDE/EA sau DESPRE FERICIREA CONJUGALĂ, prima producţie a proiectului "Radiodrama" al Studioului Teritorial de Radio Târgu Mureş în stagiunea 2011-2012, este un spectacol radiofonic ce propune o incursiune în lăuntrul cel mai intim al omului modern, parcă din ce în ce mai străin în propria lume.
Un spectacol ce pune întrebări: Cum ne influenţează viaţa degradarea, în cadrul societăţii de consum, a vechilor mituri la care încă ne raportăm: iubirea ideală, familia fericită?; Sunt aceste mituri moarte deja, au devenit clişee fără valoare?; E nevoie să le reconsiderăm, pentru a nu ne pierde valorile?; Mai ştim să comunicăm cu adevărat cu cei de lângă noi?
O poveste din ziua de azi, despre o Ea (Medeea modernă) şi un El (Iason modern), care pornesc împreună în căutarea fericirii. Se "pune sub lupă" dinamica interioară a unui cuplu modern, viaţa conjugală şi degradarea sentimentului, într-un spectacol radiofonic "altfel", lipsit de efecte sonore tehnice, artificiale, în care muzica originală de jazz, cântată "live", susţine şi completează partiturile actoriceşti, adresându-se direct emoţiilor spectatorului.

MEDE/EA sau DESPRE FERICIREA CONJUGALĂ, de Roxana Marian
MUZICA ORIGINALĂ: Daniel Csicos
REGIA ARTISTICĂ ŞI ADAPTAREA RADIOFONICĂ: Roxana Marian
DISTRIBUŢIA: POVESTITORUL: Ana Maria Galea
MEDEEA: Elena Purea
IASON: Costin Gavază
EROS: Andrei Chiran
GLAUKE ("Fata cu florile"): Roxana Marian