De Citit : Editoriale

Apocalipsa filmata cu camera ascunsa

| 08 decembrie

Atatea teorii ne-au incalecat in ultima vreme incat creierii incinsi cer oarece actiune practica. Toata lumea lanseaza teorii: euro dispare convulsiv cu tot cu pietele financiare in fiecare saptamana, Iranul vara un nou "call of duty" intr-un al treilea razboi mondial filmat cu smart phone-ul de orice coafeza sau chelner care si l-a permis in multe rate, mayasii aia anuntau ca o mierlim la gramada in 2012 (cica deja sunt unii "destepti" care zic ca placutele mayase au fost interpretate fals si ca mai avem o sansa-n viata), toate clarvazatoarele din presa tabloidizata urla ca avem mercur in sange si farmece aruncate pe noi deci trebuie sa ne dezlege ca altfel pierim.
Intr-o astfel de apocalipsa anuntata ce naiba poti face?!
Pai ar fi bine sa ne inspiram din alte necazuri care au lovit global lumea. In perioada prohibitiei americane (insetate vremuri) barurile ilegale erau inundate de whisky si jazz, laptele era aruncat pe campuri din cauza pretului prea mic, somerii si patronii falimentati se sinucideau pe rupte dar pe ansamblu a fost bine.
In al doilea razboi mondial cazinourile si carciumile erau pline ochi, se dansa pe rupte, damele ii invarteau pe ofiterii aliati sau germani, dupa caz, din Bucuresti pana in Sidney, via Paris. Cu cat era moartea mai aproape in papusoi cu atat mai mare era pofta de pileala si clubbing.
Eu zic ca o putem rezolva si cu apocalipsa din 2012 la o votca mica sau un pet cu bere. Pofta sa fie! Hai un noroc fericit!
Si acum sa iesim umpic pe-afara.
Intre zeci de pocnitori si focuri de artificii ar fi bine sa ne facem timp de mers la un "mic targ de cadouri destepte", "Targul Carturestilor" (deschis pana pe 31 decembrie). Cubanezii ne-au pregatit un weekend de film la cinema Union. Sala ArCuB ne plimba in lumea teatrului aproape zilnic, ne spune "Doua povesti de amor" (9 decembrie) si apoi ne invita la "Cina cu prietenii" (pe 11 decembrie).
Avanti popolo!