De Citit : Editoriale

Insula din suflet

| 10 august

Calatoria de azi (tot e sezonul marilor migratii turistice) porneste din suflet si se va sfarsi, cum e si firesc, in malt. Va fi un drum initiatic in care eroii, adica voi, veti fi supusi unor frumoase incercari si obligatiuni care vor avea scopul de a va scapa de mici neajunsuri, necazuri, invidii, maruntisuri sau furtisaguri sentimentele, ma rog, fiecare cu problemutele lui. La capatul drumului anevoios pe care il vom parcurge prin arsita imperiului canicular se va gasi pentru fiecare o halbita a adevarului, o spuma a binelui care ne va intari discursul si ne va molesi placut caracterul.
Pana in 19 august la Muzeul Taranului Roman poate fi vazuta o expozitie recomandata doar celor care nu au memorie scurta: "Ada Kaleh. Insula din suflet". Din pacate "supt vremuri" cetatenilor le cam deraiaza doua coordonate: memoria si logica. Una e mai scurta decat a unei muste iar cealalta e mai modesta decat a unei oi (in cursul acestei afirmatii nu a fost alterata imaginea nici uneia din cele doua vietati mentionate).
Oaza de calm, incantare si meditatie a Deltei ne mai ofera un weekend de festival de film "Anonimul".
Mai incolo, pe Plaja Hanul Piratilor din Navodari puteti experimenta live evolutia muzicii romanesti timp de 2 zile, 10-11 august. Iris, Vita de Vie, Vama, The Moood, Niste Baieti se intersecteaza cu Guess Who, Raku si Parazitii via Suie, Doc, CTC si Deliric1. Vor fi 2 zile pentru experimente nelimitate, fiecare cu optiunile si cu incercarile sale.
Vestul vine si el cu oferta sa, cu un experiment ciudat dar reusit al studiourilor sale de fabricat staruri: Lady Gaga, 16 august, Piata Constitutiei. Pana la urma, extrem de comentatul gazon national va ramane necalcat de vedetele muzicii, dupa doua tentavive esuate, Iris si Gaga. Finalul, asa cum il anuntam, e unul la draft, degustarea lui se face pe www.realbeer.ro. Avanti popolo!