De Citit : Știri

PAM-PAM – 25 de ore de TEATRU non stop

| 01 aprilie

Actorul George Constantinescu și-a depășit limita rezistenței și experienței teatrale, încheind cu succes maratonul teatral de la Sibiu
În perioada 28-29 martie, a avut loc un eveniment demn de Guiness Book. Ca un prolog al Festivalului „25 de ore de Teatru Non Stop” ce va avea loc la Sibiu, actorul și fondatorul Teatrului de Artă București, George Constantinescu, a susținut un maraton teatral de 25 de ore non stop, cu one man show-ul PAM-PAM – după textele lui Constantin Tănase, în 13 locuri din oraș.
,,A fost un refresh enorm. Energia coalizată a publicului m-a hrănit, m-a trezit, m-a bucurat, m-a făcut să mă simt viu și să iubesc cu toată convingerea oamenii. Pe parcursul reprezentațiilor, sub impulsul oboselii mi-am pus întrebarea «De ce?». Răspunsul a venit la final: nu este nimic rațional, ci doar emoțional. Mulțumesc spectatorilor, Asociației Culturale BIS, voluntarilor și echipei Teatrului de Artă București”, spune George Constantinescu.
Reprezentațiile au fost jucate pe scene ale teatrelor din Sibiu, cît și în spații neconvenționale: cafenele, pub-uri, chiar și într-un centru de îngrijire pentru bătrîni, la toate acestea adaugându-se prezența celor peste 1000 de spectatori. Gala de deschidere și prima reprezentație au început la ora 19:00, la Teatrul Gong, iar maratonul a continuat succesiv in alte 12 locatii.
Evenimentul a avut ca scop omagierea simbolului comedie românești – 70 de ani de la moartea lui Constantin Tănase – de către Asociația Culturală BIS în colaborare cu Teatrul de Artă București, și, de asemenea, evenimentul s-a vrut a fi un prolog la Festivalul 25 de ore de Teatru Non Stop, care va avea loc în perioada 25-26 aprilie la Sibiu. În cadrul Festivalului 25 de ore de teatru non stop- RESPIRA TEATRU, Teatrul de Artă București va participa cu producția „Dureri Fantomă”, de Vasili Sigarev, în regia lui Bogdan Budeș.