De Citit : Editoriale

Icre negre si sampanie

| 11 decembrie

Advertorial

Ai ajuns la un nivel de viata in care banii nu mai conteaza. Ai muncit din greu pana la primul milion, dupa care lucrurile au inceput sa mearga de la sine. Nu exista niciun produs pe care sa nu ti-l permiti, indiferent daca se masoara in metri patrati, carate sau cai putere. Si totusi in preajma sarbatorilor, tolanit pe canapeaua care costa cat un apartament cu trei camere in Berceni, nicio idee de cadou nu-ti surade. Magazinele online se intrec in oferte banale de sisteme audio, iahturi si piese de mobila facute din metale extrase din meteoriti. Privind pe geam la vrabiuta care tremura de frig pe baobabul plantat in fata vilei te cuprinde melancolia.
Ti-aduci aminte de cat de fericit ai fost cand, cu multi ani in urma, de Craciun, tatal tau ti-a adus intr-o punga plina cu apa doi pesti colorati care se numesc guppy. I-ai pus intr-un borcan de muraturi si ai inceput sa strangi bani ca sa-ti cumperi un acvariu. L-ai cumparat trei saptamani mai tarziu, dupa ce ai inceput sa comercializezi printre colegi ursuleti de jeleu la bucata. Ai da orice ca sa te mai bucuri atat de tare ca atunci de un cadou. Datorita noua, o companie mica si ambitioasa adresata clientilor jet set, poti deveni din nou acvarist. Si nu unul obisnuit, ci de top. Pentru ca pestii nosti, produsi cu grija in laborator de biologi aflati pe lista scurta a candidatilor pentru premiul Nobel, traiesc intr-un mediu care atat tie, cat si partenerilor tai de afaceri, va este mai mult decat familiar: sampania.
Caviarelli este o specie ameliorata de nisetru, care creste si se dezvolta numai in sampanie provenita din sticle care costa cel putin 1000 de dolari bucata. Acvariul din cristal de Murano este insotit de un kit de recoltare a icrelor negre pe care pestii de sampanie le depun de doua ori pe an, la date pe care dumneavoastra le puteti programa (ziua dumneavoastra, Craciun). Adio melancolie! La urmatoarea petrecere oaspetii dumneavoastra isi vor putea cufunda plini de admiratie cupele in acvariu si degusta icre proaspete de Caviarelli Schampanicus. Detalii pe www.caviarsisampanie.ro.
Sarbatori fericite!