De Citit : Știri

Incepand de vineri, poti fi la bordul unei nave spatiale NASA!

| 21 aprilie

Documentarul IMAX 3D Statia Spatiala / Space Station va fi lansat vineri, 22 aprilie, la sala Samsung IMAX din incinta Cinema City Cotroceni. Filmul – o experienta cinematografica unica – a fost realizat in colaborare cu NASA si prezinta povestea de 47 de minute a primei calatorii 3D in spatiu.
Filmul este dublat in limba romana de binecunoscutul Petru Margineanu, vocea care nareaza in cadrul seriei de documentare Teleencicolopedia, iar in original documentarul a fost relatat de catre indragitul actor Tom Cruise. In Romania, documentarul va rula in ambele variante, dublat si subtitrat.
Documentarul relateaza povestea primei Statii Spatiale Internationale si a echipei aflate la bordul navei spatiale, formata din 44 de barbati si femei. La realizarea acestui proiect au participat 16 tari, scopul fiind acela de a construi primul laborator in spatiu, destinat studiului efectelor survenite in urma expunerii prelungite la un mediu cu gravitatie zero. Aceasta realizare a adus oamenii de stiinta cu un pas mai aproape de calatoria pe Marte.
Documentarul Statia Spatiala 3D este prima experienta cinematografica la bordul unei nave spatiale NASA, ce permite publicului, datorita tehnologiei patentate IMAX 3D, sa experimeteze viata la punctul zero al gravitatiei, sa se lanseze in spatiu impreuna cu astronautii de la Centrul Spatial Kennedy din Florida si Baikonur din Rusia si, nu in ultimul rand, sa zboare la 354 km deasupra Pamantului cu o viteza de 28.163 km pe ora.
“Foarte putini oameni pot spune ca au ajuns in spatiu, iar cei care au facut-o au afirmat ca tehnologia IMAX simuleaza cel mai bine experienta de a fi acolo” – a declarat Toni Myers, producatorul documentarului Statia Spatiala 3D.
Formatul IMAX digital se bazeaza pe doua proiectoare separate, care folosesc lentilele patentate IMAX. Claritatea sporita a imaginii de pe ecran se imbina cu noua versiune a sistemului de sonorizare. Sunetul digital necomprimat, emis de difuzoarele patentate IMAX elimina cea mai mare parte din distorsiuni, iar calitatea acestuia sporeste senzatia de imersiune caracteristica experientei IMAX.
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente stiri.