De Citit : Editoriale

Singurul motor bio al omenirii

| 16 ianuarie

Memoria scurta este motorul omenirii, e clar. Cei care se incapataneaza sa-si exerseze tinerea de minte sunt damnatii. Priveam aseara la televizor si toate sexystiristele prezentau informatii despre diverse proiecte. Economice, in general dar si din alea sociale. Se punea la cale schimbare la moaca a lumii. Parca revolutia se pregatea sa-si dea jos furoul putind a transpiratie pentru a imbraca sarafanul cool al sperantei. Lumea invitata sa-si dea cu opinia parea usor excitata si vulgar intelectuala de toate acele vorbe goale insirate pe hartie.
Dezbaterea a ars pret de cateva minute dupa care lumea s-a intors la chilotii vreunei vedete de mahala sau la masina bengoasa a unui manelist formator de opinii. Si peste noapte toata lumea uita. Cam asta e marea smecherie pe care se bazeaza motorul politic al omenirii, masele uita violent de rapid deci poti sa le vinzi aceeasi reteta la nesfarsit.
Acum, sa nu ne facem pe noi, nu e mereu asa de rau. Atata timp cat masele mustesc a fericire, matul rasfatandu-li-se satisfacut e bine. Mai nasol e cand lovesc crize din astea bengoase si foamea descalceste mintea. Dar trec repede si astea. Poate ar fi bine sa avem o initiativa pentru construirea unui monument al „memoriei scurte“. O merita, artisti fomisti se gasesc pe toate ulitele, am reusit noi sa punem un cartof intr-un par, deci avem sanse de izbanda si cu memoria.
Dupa social si arta sa bagam si un pic de sex in povestea noastra altfel plotul nu tine si nu avem sanse la ecranizare. Cu cat ai memoria mai scurta cu atat esti mai potent in societate. Consumat si momentul erotic din program ne pregatim acum pentru finalul fericit. Inainte insa, nu uitati sa treceti prin Centrul Vechi pentru taifasuri indelungi, beri nefiltrate, cocktailuri dichisite si gagici betonate.
Avanti popolo!