De Citit : Editoriale

„Mai aveam putin si pierdeam avionul“

| 23 iunie

Interviu fictiv cu Alice Cooper

Toata saptamana am stat cu ochii pe oamenii din jurul meu: cautam pe cineva cu suflet bun, cu toti cei sapte ani de-acasa, bland, vegetarian si care fumeaza doar in pauze. Ei bine, l-am gasit pe Radu*. El a castigat biletele mele la Alice Cooper. Bilete pe care eu nu le meritam, eu mananc porc si folosesc aerul conditionat inca de la 28 de grade. Ba, ca sa fiu sigur ca nu apuc concertul, mi-am luat din timp bilete de avion pentru o destinatie cu multe biserici. La intoarcere ce credeti ca am gasit? Pe Radu. Blandul Radu scrisese deja interviul pe care-l voi face cu Alice Cooper peste 92 de ani.
„Mircea Toma: Ai cantat in inchiderea concertului legendarei trupe rock Iris. Cum te-ai hotarat sa onorezi oferta baietilor?
Alice Cooper: A fost o onoare. Ascult trupa Iris inca de dinainte de infiintarea ei. Cristi Minculescu m-a inspirat enorm in perioada in care m-am lansat ca artist. Asta a fost, de fapt, motivul pentru care am vrut sa fac un super show la Bucuresti.
M.T.: Si ti-a reusit din plin. Ai inceput concertul imbracat intr-un costum de paianjen, apoi l-ai adus pe scena pe monstrul lui Frankenstein si la final ai fost decapitat. In cele 90 de minute ale concertului ai trecut prin intreaga panoplie a conceptelor din cultura horror.
A.C.: (rade) Chiar ca. Inclusiv momentul in care am sarutat si apoi am lovit o papusa care ma reprezenta pe mine.
M.T.: Ca a venit vorba: am vazut ca ai agresat un fotojurnalist pe scena.
A.C.: Am inteles ca asa se cade in Romania si am vrut sa ma integrez mai bine in peisaj. Sa vorbesc pe limba oamenilor, daca vrei. A fost un moment pregatit dinainte cu jurnalistul, caruia ii multumesc.
M.T.: Ai interactionat foarte putin cu publicul.
A.C.: E adevarat. Mai aveam putin si pierdeam avionul…
M.T.: Un cuvant despre Pata Rat, Rosia Montana…
A.C.: You’re poison!

*: Radu Raileanu de la ActiveWatch