Evenimente : Teatru

Cloaca

O comedie neagra despre reintalnirea a patru prieteni ajunsi la varsta maturitatii. Radiografia unui moment de criza, cand devine limpede ca amicitia de odinioara nu mai poate concura cu pretentia fiecaruia de a fi reusit in viata.

Traducerea: Liliana Alexandrescu

Cu: Mircea Constantinescu, Mugur Arvunescu, Marian Ghenea, Dan Badarau si Rada Ixari
Regia: Cristian Dumitru

Participa dramaturgul Maria GOOS si cunoscutul actor Peter BLOK, interpretul unuia dintre rolurile principale atat la premiera absoluta a piesei, cat si in filmul realizat dupa scenariul autoarei.

Dupa lectura, vor avea loc discutii cu publicul si vor fi proiectate secvente din filmul Cloaca (productie 2003, regia: Willem van de Sande Bakhuyzen). Intalnirea va fi moderata de Liliana Alexandrescu.

Un eveniment realizat cu sprijinul Institutului de Teatru din Amsterdam (Theater Instituut Nederland / TIN)

Maria Goos (n. 1956) este regizoare, scenarista si unul dintre cei mai importanti dramaturgi neerlandezi de astazi. Cloaca (2002) a avut premiera la Teatrul Het Toneel Speelt din Amsterdam. In 2004, a fost montata de Kevin Spacey la Old Vic Theatre din Londra. A fost reprezentata ulterior in Germania, Elvetia, Austria, Spania, Argentina. Anul trecut, Mariei Goos i-a fost decernat prestigiosul Edmund Hustinxprijs, premiu acordat, la fiecare doi ani, unui dramaturg flamand ori neerlandez.