Evenimente : Concerte

Folk You – Florian Pittis 2012

Anul acesta, luna august ne întâmpină cu cântec. FOLK YOU! FLORIAN PITTIS ancorează încă o dată pe plaja din Vama Veche în perioada 2-5 august.
Timp de 4 zile, începând cu ora 19:00, toți iubitorii de folk vor inspira versuri și game cântate la 6 coarde. FOLK YOU! este un festival aflat deja la a VIII-a ediție, care sub patronajul spiritual al lui Florian Pittis, aduce an de an cele mai valoroase nume ale muzicii folk românești pe plaja din Vama Veche. În deschiderea primei ediții a festivalului, Pittis pornea motoarele spunând „FOLK YOU! Mișcarea de rezistență împotriva prostiei revărsate”. Aceste vorbe motivează și acum, poate mai mult decât atunci, și trezesc în conștiința fiecăruia dorința de a ne elibera prin cântec.
Ediția de anul acesta vă așteaptă pe plaja din Vama Veche începând de joi, 2 august, unde ne vor cânta și încânta: Compact, Bere Gratis, Iris și Celelalte Cuvinte. Vineri scena îi va găzdui pe Tudor Gheorghe, Emeric Set, Taxi, Phoenix, Zdob și Zdub, iar sâmbătă prindem răsăritul împreună cu Alexandru Andrieș, Florin Chilian, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu și Vama. Ultima, dar nu cea de pe urmă zi a festivalului va vibra la sunetul naiului lui Gheorghe Zamfir însoțit de Dumitru Fărcaș și pe ritmurile celor de la Vița de Vie, Mircea Vintilă & Brambura, Sarmalele Reci, Vunk și Rezident Ex.
Asociația Mișcarea de Rezistență, organizatorul FOLK YOU!, reprezintă semnalul de alarmă împotriva kitsch-ului, a nonvalorii și o contraofensivă a faptelor împotriva vorbelor goale. Intrarea liberă! Nu se percepe bilet sufletului viu și liber! Festivalul este realizat cu sprijinul: Aqua Carpatica, Ciuc, Romtelecom si Romprest.