De Citit : Știri

PLAI 6 – Primul an cu spatiu pentru camping

| 09 august

Dupa cinci editii, PLAI este cel mai mare festival de world music din Europa organizat 100% de voluntari, fiind, in acelasi timp, cea mai importanta manifestare de gen din Romania. Anul acesta, 100 de locuri de camping ii asteapta pe vizitatorii PLAI din afara Timisoarei.

Acum 6 ani, PLAI exista doar in visele unor tineri. Adusi si tinuti impreuna de prietenie si de visul comun, si‐au pus sufletul in crearea unui festival asa cum si‐l doreau: cu ecouri muzicale ale minunatei diversitati a lumii, cu arte libere de constrangeri si cu suflu viu.

A sasea editie a festivalului PLAI, care va avea loc in perioada 16‐18 septembrie 2011, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara se va bucura anul acesta si de un spatiu special amenajat pentru camparea vizitatorilr PLAI. Ne‐am dorit aceasta facilitare pentru sustinatorii PLAI inca din primul an; anul acesta, ca dovada a unei dezvoltari sustenabile, PLAI va pune la dispozitie 100 de locuri de campare, oferite printr‐un abonament PLAI + camping. Intelegem importanta acestui spatiu pentru cei care sustin festivalul si calatoresc pentru a se bucura de el in fiecare an. Inca de la inceput am incercat sa ne asiguram ca PLAI este si va fi un eveniment de calitate, dar, totodata, accesibil pentru tinerii cu buget redus. Pretul abonamentului PLAI plus camping este de 70 lei si se poate achizitiona, exclusiv in avans, din reteaua Eventim pana la data de 11.09.2011. Locurile sunt limitate, avand in vedere spatiul minunat oferit de Muzeul Satului Banatean, spatiu pe care echipa de voluntari PLAI tine foarte mult sa il protejeze Toate detaliile legate de campare, precum si regulamentul festivalului se regasesc pe www.plai.ro.

Mai mult decat un simplu festival de muzica, PLAI este un garant al calitatii artistilor invitati din toate colturile lumii si cel mai mare hub cultural din Romania, adunand peste 40 de organizatii (ambasade, centre culturale, ONG‐uri) ce ofera, in total, in jur de de 200 de activitati in cele trei zile de festival.

Biletele pentru editia din acest an a Festivalul Plai pot fi achizitionate on‐line de la eventim.ro, precum si din retelele de magazine Germanos, Vodafone, Orange, Domo sau din librariile Humanitas si Carturesti. Pretul biletelor este de 45 lei pentru ziua de vineri, 16 septembrie si 55 lei pentru ziua de sambata. Pretul unui abonament valabil pentru toate zilele de festival este de 65 de lei, cu 10 lei mai mic decat la editia de anul trecut! Abonamentul PLAI plus campare costa 70 de lei.

Avand in vedere faptul ca PLAI este un eveniment organizat 100% pe baza de voluntariat, ne ajuta enorm achizitionarea in avans a biletelor pentru festival si le multumim celor care isi vor dovedi atasamentul fata e munca noastra facand acest lucru.
Festivalul Plai 2011 este organizat Asociatia Culturala Sunet Ambianta Timisoara si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Consiliul Judetean Timis, Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze si Centrul Cultural Maghiar, cu sustinerea Cabinetului Mercescu, Kathrein, Continental AG, Contitech, Gauss, Rotary Club Cetate, IHM Total Consult, Full Print Banat si Quark Motors.