De Citit : Știri

Muzica de promenada se intoarce in Parcul Cismigiu

| 07 mai

ArCuB organizeaza, ca in fiecare an, in perioada 5 mai – 30 septembrie, o noua ediţie a Stagiunii Muzicale Estivale.

Asadar reincepe ciclul concertelor de muzica de promenada, la fiecare sfarsit de saptamana, intre orele 11.00 si 13.00, in Gradina Cismigiu. La proiect participa opt orchestre, ale caror artisti instrumentisti au experienţa, calitaţi interpretative deosebite si succes pe scenele muzicale bucurestene.

Concerte de muzica de promenada vor avea loc la fiecare sfarsit de saptamana, intre orele 11.00 si 13.00, in Gradina Cismigiu, timp de 5 luni.

De-a lungul celor unsprezece ani de concerte, acest eveniment a devenit unul dintre cele mai asteptate ale verii, dedicate celor ce iubesc muzica de estrada.

Sambata, 5 mai, formaţia de suflatori Angely’s va susţine un recital de muzica romaneasca si universala, presarat cu prelucrari folclorice si accente pop. Duminica, 6 mai, instrumentistii de la Trompeten Echo vor urca pe scena in ritmuri de vals, polca, tango si rumba, prezentand o selecţie de muzica clasica si prelucrari dupa melodii celebre.

In urmatorul sfarsit de saptamana, pe 12 si 13 mai, ii veţi intalni pe cei de la Brass Orchestra (dirijor George Preda) care vor prezenta muzica clasica, muzica de film precum si piese prelucrate din folclor si respectiv Summer Group, ce va susţine un recital de muzica tradiţionala germana (valsuri, marsuri, polci), spaniola si ruseasca.

Pe 19 mai va urca pe scena formaţia Brass Quintet Bucuresti, alaturi de mezzosoprana Claudia Maru-Hanghiuc cu un spectacol de excepţie, bazat pe un repertoriu clasic, preclasic, romantic si contemporan, iar duminica 20 mai formaţia de instrumentisti Polyphonic va incanta publicul cu evergreen-uri, muzica pop, rock, si latino.

Zilele de 26 si 27 mai, vor aduce in chioscul din Cismigiu pe Clasic Band si respectiv Polyphonic cu repertorii variate, de la muzica clasica pana la folclorul romanesc si internaţional.

Seria de concerte inceputa in luna florilor continua pana la sfarsitul lunii septembrie. Va invitam cu drag sa va bucuraţi de momente estivale de relaxare si incantare din inima Bucurestiului, in Parcul Cismigiu.