De Citit : Editoriale

Votati Pif presedinte!

| 21 iunie

Si-a fost mare rockareala weekend-ul trecut. Cu trupe mai noi dar mai ales din alea harsite in tot ce a insemnat epoca de aur a rock-ului dur. Fostii pletosi, actualii corporatisti si antrepenori si-au retrait tineretea zbucimata a anilor ‘90 alaturi de Overkill, Manowar, Dimmu Borgir, Motorhead. Ba chiar au mai facut un salt si in anii ‘80 cu tataile de la Motley Crue (care s-au declarat "devastati" de gagicile noastre si oamenii stiu ce vorbesc, starlete multe de la Hollywood le-au rasfoit colectiile de discuri). Deci a fost un remember reusit a doua decade rock de aur. Si o avanpremiera excelenta pentru "B’estfest", acum se face iulie si o dam pe tabere muzicale. Dar pana la Garbage si Pulp, Obituary si Kreator mai tragem un ochi pe la Euro 2012 unde intram in sferturi.
Grupele au marcat surprize frumoase, vezi Grecia versus arbitrii. Plus ca era weekend-ul in care grecii jucau la ei acasa evitarea retrogradarii din zona euro. Deci victoria a fost una si mai frumoasa, ca sa vorbim in termenii gazetariei sportive, limitati dar poetici. Cehia, dupa ce-a fost maturata in primul meci de tancurile rusesti a renascut ca-n primavara pragheza si a mers mai departe. S-acum sa facem intoarcerea la ale noastre, bucurestene. Festivalul de jazz si blues din Piata Enescu, organizat de ArcuB, continua pana duminica.
Pif, un erou al rezistentei copilariei noastre in „epoca de trista amintire“ e vineri la Sala Dalles. Nostalgicii benzilor desenate traficate pe sub mana au ocazia de a lasa un pic din mana tabletele si smart-phone-urile pentru a rasfoi o bucatica din inca nedes­chisul muzeu al comunismului din Romania. 14 institute si centre culturale din capitala va asteapta pe 22 iunie la maratonul "Noaptea Institutelor Culturale". Hai si-un pic pe la mare. 23-24 iunie inseamna deschiderea Babylonia Beach in Mamaia Nord. Vama va asteapta cu Stuf-ul, La Frontiera si Expirat-ul. S-aveti briza buna! Avanti popolo!