De Citit : Editoriale

Vulcanii sunt cool

| 15 august

Saptamana trecuta de film a fost a reintoarcerii SF-urilor de odinioara si a spionilor amnezici. Memoria programata de tip „Total Recall“ suna ametitor de real.

Dar sa ne abtinem pentru ca am avut de dezbatut si „Mostenirea lui Bourne“. Pana la urma cam asta e tipul de viata al secolului: memorie comandata si super spionaj. Ideile sunt inhalate din mediile de propaganda mai abitir decat algocalminul odinioara, fara prescriptie, sortare si interpretare personala. Se infig in creieras, sunt transportate si raspandite cu sarg, cum sta bine oricarei minti perfect incolonate. Jocul de-a spionii e la indemana oricarui posesor de telefonas cu camera si microfon.

La doar un click distanta se afla James Bonzi de serviciu, gata oricand sa salveze comunitatea pe youtube. Retelele de socializare sunt nesfarsite si mi se par extraordinare. Ce saraca ar fi lumea fara noua ta rochita, noua ta masina sau noul rahatel al pisicii tale delicate. Sau fara pildele adanc filozofale care zac in tine: „sunt plictisit“, „lumea sucks“, „e naspa“, etc. Continuarea e lunga si doare. Viata face filmul KO. Dar cum nimeni nu are nimic de ascuns, totul trece mai departe. Ca o gripa usoara cauzata de aerul conditionat.

Dar sa ne coboram la nivelul mamei Terra. Pentru ca lumea turistica zace in coloane infinite pe autostrazi neterminate zic sa va trimit pe post de cercetasi intr-un loc in care lucrurile se intampla altfel.

Auzind ca Romania iubeste neconventionalul, Etna, Pinatubo, Krakatau si inca alti cativa ultrasi din gasca lor s-au decis sa-si faca tabara la Club Fabrica pana pe 19 august la „ADfel“. Nu aveti de ce va teme, acolo doar ideile erup iar polemicile clocotesc. Campare inspirata va doresc! Avanti popolo!