De Citit : Știri

Matthew McConaughey este Avocatul din Limuzina

| 29 martie

Devenit celebru deopotriva pentru rolurile comice (Surfer, Dude, Failure to Launch, Ghosts of Girlfriends Past) cat si pentru interpretarile dramatice din Amistad sau A Time to Kill, Matthew McConaughey revine pe marile ecrane cu cel mai recent proiect al sau, Avocatul din Limuzina.

Dorinta lui Matthew de a interpreta un nou rol de avocat nu a fost o surpriza pentru nimeni, actorul recunoscandu-si atractia pentru aceasta meserie: "Mi-am dorit sa fac dreptul de cand eram copil. Pana in primul an de liceu am fost sigur ca voi urma cursurile Universitatii de Drept din Texas. Un pic mai tarziu am inteles ca asta ar insemna inca cel putin 5 ani de scoala, iar eu imi doream totusi sa profit la maxim de viata si sa acumulez cat mai multa experienta”.
Bazat pe romanul omonim al renumitului Michael Connelly, filmul urmareste povestea lui Mickey Haller (Matthew McConaughey), un avocat oarecare din L.A., care, mereu pe drumuri, foloseste bancheta din spate a unei limuzine Lincoln drept birou. Cu masina se plimba intre tribunalele din oras si infractorii marunti pe care ii apara: farsori, soferi prinsi beti, motociclisti certati cu legea sau traficanti de droguri. Pentru el legea nu mai este de mult timp o unealta a binelui, ci mai degraba un exercitiu de speculare si manipulare a circumstantelor pentru a obtine rezultatele dorite de clienti.
Pe parcursul intregii cariere, Haller s-a temut ca a devenit incapabil sa recunoasca un om inocent, dar ultimul sau caz il face sa simta gustul groaznic al vinovatiei, al raului nativ, pur si diabolic. Louis Roulet, cel mai recent client, este arestat pentru vatamarea unei femei pe care a cunoscut-o intr-un bar. Provenit dintr-o familie instarita, playboy-ul este protejat si sustinut de mama sa, care vrea cu orice pret sa il scoata basma curata. Pe masura ce deslusesc cazul, Haller si detectivul Raul Levin scot la lumina o latura sinistra a personalitatii lui Roulet si nenumarate dovezi ale trecutului sau intunecat. Desi tanarul este cel mai banos client pe care l-a avut vreodata, Haller incepe sa fie ingrozit de dimensiunile ororii si, cu pretul propriei vieti, se zbate sa faca dreptate in aceasta poveste.
Thrillerul Avocatul din Limuzina va putea fi vizionat din 1 aprilie in cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea), CinemaPRO, Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj), The Light Cinema, Cityplex (Constanta) si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Baia Mare, Timisoara, Bacau, Iasi, Pitesti).
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.