De Citit : Știri

Jucatorii Dragos Dima (22 de ani, C.S. Universitatea Cluj) si Gabriela Talaba (19 ani, C.S.A. Steaua Bucuresti) sunt noii campioni nationali la seniori.

| 06 octombrie

Jucătorii Dragoș Dima (22 de ani, C.S. Universitatea Cluj) și Gabriela Talabă (19 ani, C.S.A. Steaua București) sunt noii campioni naționali la seniori.
Dragoș Dima, cap de serie numărul 4, l-a învins în finală pe Vasile Antonescu (A.S. Tenis Club București), favoritul nr. 3, cu scorul de 6-3, 6-0.
„Am mai jucat împotriva lui Vasile chiar anul acesta, la un futures, și am câștigat. Suntem prieteni și mai jucăm și dublu împreună. Știam la ce să mă aștept din partea lui. M-a surprins un pic la început că nu a riscat așa de mult cum îl știam, dar, până la urmă, eu am jucat mai bine și cred că am meritat victoria. E prima oară când câștig Naționalele la simplu și mă bucur enorm. O să îmbrac al doilea tricou de campion săptămâna asta, după cel obținut și la dublu mixt. Mulțumesc antrenorului meu, dl. Avram, și noului club pentru care joc acum, Universitatea Cluj”, a spus campionul de pe tabloul de simplu, la masculin.
Podiumul a fost completat de Victor Cornea (C.S. T.C. Pamira) care a beneficiat, în finala mică, de retragerea lui Luca Tatomir (A.S. Tenis Club București), la scorul de 1-1, în primul set.
Finala la feminin a fost câștigată de Gabriela Talabă, care a învins-o în ultimul act pe buna sa prietenă, Oana Simion (C.S.S.2 București-C.S.A. Steaua), cu scorul de 7-5, 1-6, 6-4.
„A fost un meci foarte greu. M-a condus cu 4-1, dar am reușit să revin. Cred că am avut și puțin noroc; la scorul de 4-3, ea a făcut 3 duble greșeli la rând. A fost momentul decisiv, am prins încredere, m-am concentrat pe jocul meu și am reușit să câștig. Eu și Oana suntem prietene de mult timp, chiar jucăm împreună la dublu. Tot la dublu, am fost campioane naționale la 16 ani. În meciurile de simplu, de fiecare dată m-a învins în ultimii ani. Acum sunt foarte fericită că am reușit să câștig eu. E prima dată când câștiga Naționalele la simplu și nu voi uita niciodată acest moment”, a spus noua campioană.

Locul 3 a fost ocupat de Bianca Hîncu (C.S. Olimpia București) după ce adversara sa din finala mică, Laura Andrei (C.S.A. Steaua București), s-a retras din motive medicale.

La dublu masculin, tricourile de campioni le-au îmbrăcat Patrick Grigoriu și Costin Pavăl, cap de serie nr. 4, care au a câștigat finala în fața lui Victor Cornea și Lucian Gheorghe, cu 6-3, 6-4. Pentru ultimul loc de pe podium s-au întâlnit Bogdan Apostol/Teodor Leahu și Alexandru Jecan/Ilie Giurgiu, victoria revenindu-le primilor cu scorul de 7-6(5), 6-4.

La dublu feminin, Iulia Ivașcu și Andrei Ștefana, cap de serie nr. 2, le-au învins în finala mare pe principalele favorite, Oana Simion și Gabriela Talabă, cu 6-4, 2-6, 10-7. În finala mică, Lorena Constantin și Nicole Tătăruș au trecut de Bianca Mihăilescu/Ioana Toanchina cu 6-2, 5-7, 10-6.

Trofeele de la dublu mixt au fost adjudecate de perechea Bianca Hîncu/Dragoș Dima, favoriții nr. 2 după ce i-a învins pe principalii favoriți ai tabloului, Laura Andrei și Alexandru Carpen, cu scorul de 6-4, 6-4. Podiumul a fost completat de Raluca Ciufrilă și Alexandru Joițoiu, care au profitat de retragerea din motive medicale a perechii Cristina Ene/Patrick Grigoroiu.

Ocupanții podiumului au fost recompensați de Federația Română de Tenis cu trofee, diplome, medalii și bani. Astfel, pentru tablourile de simplu, premiile în bani au fost: Locul I- 2.500 de lei, locul II- 1.500 de lei și locul III- 1.000 de lei, iar pentru proba de dublu, Locul I a primit 1.500 lei, Locul II – 1.000 lei și Locul III – 500 lei.

Premierea a fost oficiată de directorul turneului, fosta mare jucătoare a României, Florența Mihai: „Mulțumim tuturor participanților și felicităm câștigătorii Campionatelor Naționale Individuale de Seniori ediția 2014”.
Campionatul Național Individual de Seniori (M+F) s-a desfășurat în perioada 27.09 – 04.10.2014, la Centrul Național de Tenis din București.