De Citit : Știri

In ultimul weekend de vara, scurtmetrajele se muta In Parc

| 26 august

O vara intr-o seara: cele mai populare filme scurte de la ShortsUP si concert in Herastrau
Sambata asta, 30 august, ShortsUP prezinta ultimul eveniment din sezonul 2013-2014, o selectie Best Of cu cele mai populare scurtmetraje din ultimii doi ani. Filmele scurte care au incantat, provocat sau intrigat publicul iubitor de cinema in doze mici se reunesc la cea din urma evadare de vacanta. Trailer. Evenimentul ShortsUP In Parc are loc la Teatrul de Vara din Herastrau, cel mai incapator amfiteatru urban din mijlocul naturii, un loc in care spectatorii vor savura sub cerul liber mai bine de doua ore de filme scurte si un concert indie-pop al formatiei autohtone We Singing Colors.
Programul de sambata include 9 scurtmetraje distinse la Oscar, Berlin, Clermont-Ferrand, Chicago International Film Festival, Aspen Shortfest si L.A Shorts Fest. Filme despre iubire, regasire, schimbare, frica sau curaj: cele mai sincere emotii umane transpuse in povesti scurte si intense care vor anima seara ShortsUP In Parc. O selectie din care nu lipsesc comediile hilare ca Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), fictiunile pline de imaginatie ca Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011) sau thrillerele captivante bine reprezentate de Candidatul (r. David Karlak, SUA, 2010), preferatul publicului la ShortsUP Via New York.
Spectatorii prezenti la Teatrul de Vara din Herastrau vor putea vedea si Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012), marele caştigator al premiului publicului la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, o comedie neagra ce-l are in prim plan pe actorul Martin Freeman. Esarfa Pierduta (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013) completeaza programul serii – o animatie ce foloseste doar arta digitala pentru a aduce la viata povestea lui Alvin, veverita cu frici existentiale ce i-a adus regizorului irlandez Eoin Duffy o nominalizare la European Film Awards si premiul cel mare la L.A. Shorts Fest. Programul integral este disponibil pe www.shortsup.ro.
ShortsUP In Parc incepe de la ora 20:00 cu un concert live We Singing Colors, ce va suprapune vibratiile electronice cu sunete indie-pop intr-un mix muzical creat special pentru o seara de film si relaxare sub cerul liber. Printre piesele din repertoriu se numara si “Day for my eyes”, piesa care a atras atentia presei americane, fiind cantata pentru prima data public intr-un taxi bucurestean. Accesul se face incepand de la ora 19.00.
Biletele pentru ShortsUP In Parc pot fi achizitionate in avans la pretul de 30 de lei din retelele MyTicket si Eventim. Un numar limitat de bilete va fi disponibil si la fata locului, la pretul de 35 de lei. La cumpararea in avans, spectatorii isi pot alege locul preferat in gradenele Teatrului de Vara Herastrau. Pretul biletului include intreaga experienta ShortsUP, formata din filme scurte si concert.
ShortsUP face selectii tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea, fie ca e vorba de fictiuni, animatii, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung in atentia publicului larg in fiecare sezon, prin evenimente si zilnic, prin platforma de recomandari online www.shortsup.ro. In ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost adesea experiente interactive si mixuri neconventionale intre film si arte conexe cinematografiei. ShortsUP Musicology a fuzionat scurtmetrajele cu muzica pe scena Operei Nationale Bucuresti, iar Adevar sau Provocare a explorat granita dintre cinema si teatru la Muzeul National de Arta Contemporana. O data pe an, ShortsUP organizeaza Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, maratonul nocturn al iubitorilor de cinema in doze mici.