De Citit : Știri

Campionatele Europene de 3×3 – cel mai mare eveniment sportiv din 2014 se apropie!

| 26 august

Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe, vor organiza, în Piața Universității, între 5 și 7 septembrie, Campionatele Europene de 3×3 – pentru prima dată în România și în Europa

București, 26 august: Cel mai important eveniment sportiv al anului – Campionatele Europene de Baschet 3×3 – organizat de Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe, se apropie de start. Competiția va avea loc între 5 și 7 septembrie, la aceasta participând 32 de echipe naționale, masculin și feminin, printre care și selecționatele tricolore, care vor lupta pentru titlurile europene.
După cele trei turnee de calificare, ce au avut loc în lunile iulie și august în mai multe orașe europene, 16 echipe de baschet masculin și 16 echipe de feminin vor concura pentru titlurile de Campioane Europene în centrul Bucureștiului. Potrivit formatului competiției, fiecare echipă va juca împotriva altor trei echipe din grupa sa, iar primele două din fiecare grupă vor ajunge în sferturile de finală. Finalele se vor disputa duminică, 7 septembrie.
În fiecare zi, în intervalul orar 16:00 – 22:00, terenurile din Piața Universității vor găzdui competiția oficială. În plus, în prima parte a zilelor de sâmbătă și duminică, evenimentul include și o competiție populară, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Înscrierile pentru competiția populară se pot face pe site-ul 3la3.ro, începând cu 1 septembrie.
În afara meciurilor, Piața Universității va găzdui numeroase momente de divertisment și, de asemenea, un concurs spectaculos de Slam-Dunk, în care se vor întrece cei mai buni dunkeri europeni.
Intrarea este liberă iar organizatorii estimează o audiență foarte mare în cele trei zile ale evenimentului, dat fiind interesul în creștere pentru acest sport.
“Baschetul 3×3 a câștigat popularitate în ultimii ani, datorită faptului că este extrem de spectaculos și accesibil și, de asemenea, datorită rezultatelor obținute de echipele noastre naționale, care au devenit modele de urmat pentru tinerii sportivi. Suntem onorați să organizăm prima ediție a Campionatelor Europene de 3×3 și sunt sigur că oaspeții noștri vor găsi încă o dată Bucureștiul ca fiind o excelentă Capitală pentru baschetul european”, a declarat Horia Păun, Președintele Federației Române de Baschet.
Echipele naționale ale României au obținut rezultate promițătoare la Campionatele Mondiale de 3×3, organizat la Moscova, unde echipa națională masculină s-a clasat pe locul 8, iar echipa națională feminină pe locul 7, la campionat participând 24 de echipe la fiecare categorie. Mai mult, Angel Santana a obținut prima medalie mondială de aur pentru baschetul românesc, câștigând concursul mixt de aruncări libere din cadrul Campionatelor. De altfel, Angel este considerat unul dintre starurile baschetului 3×3 la nivel internațional.
“Proiectul 3×3 este într-o continuă dezvoltare în Europa, aceste Campionate organizate pentru prima dată demonstrând, încă o data, angajamentul nostru în ceea ce privește răsplătirea performanței și aducerea acestui sport mai aproape de un public cât mai larg. Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball au arătat în ultimii ani că sunt parteneri de încredere pentru comunitatea europeană și locală a baschetului 3×3, iar decizia ca Bucureștiul să găzduiască acest eveniment va contribui la impunerea României ca piesă centrală pe harta baschetului 3×3”, a declarat Robert Rieblinger, Head of 3X3 Department, FIBA Europe.
"Pentru Sport Arena Streetball faptul că Bucureştiul va fi gazda ediţiei inaugurale a Campionatelor Europene de 3×3 este un alt vis împlinit dupa cei 10 ani de competiţii de baschet 3×3 organizate. Dorim să confirmăm, prin această competiţie dar şi prin viitoarele, renumele de Mecca baschetului 3×3 acordat Bucureştiului de Sports Illustrated anul trecut," a declarat Radu Petre, director, Sport Arena Streetball.
Grupele sunt următoarele:
Masculin – Seniori
Grupa A – Serbia, Spania, Cehia, Israel
Grupa B – Andora, Rusia, Estonia, Belgia
Grupa C – România, Slovenia, Azerbaidjan, Italia
Grupa D – Turcia, Lituania, Elveția, Grecia
Feminin – Seniori
Grupa A – Cehia, Turcia, Lituania, Grecia
Grupa B – Spania, Rusia, Slovenia, Letonia
Grupa C – România, Elveția, Ucraina, Irlanda
Grupa D – Olanda, Belgia, Slovacia, Israel.
Eveniment organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Primăriei Municipiului București, PROEDUS și Universității Politehnica București.
Parteneri: Atenție,Blue Air, Ciuc Radler, Farmec, M-Pesa Vodafone, Restart, Xerox, Zepter și Digi Sport.
Parteneri Media: 24Fun, Adevărul Holding, Euromedia, Kiss FM, Prima TV, ProSport, Zile și Nopți.
Blogger official: Cabral.ro

Despre Federația Română de Baschet (www.frbaschet.ro, www.facebook.com/frbaschet)
Federația Română de Baschet a fost fondată în anul 1931 și este membru fondator al Federației Internaționale de Baschet (FIBA) din anul 1932. FRB organizează, îndrumă și dezvoltă baschetul promovând acest sport în România și la nivel internațional.
Federația Română de Baschet este constituită din cluburile și asociațiile județene de baschet și ale Municipiului București. La începutul anului 2013 Federația avea înregistrate 248 cluburi cu echipe de baschet.
Despre Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball)
Având o istorie de 10 ani, Sport Arena Streetball este cea mai populară competiție de baschet 3×3 din România si una dintre cele mai mari din Europa ca număr de participanți, cu peste 4.500 de jucători activi înregistrați în baza de date. Sport Arena Streetball face parte atât din circuitul 3×3 EuroTour cât și din cel mondial, FIBA 3×3 World Tour și este singura competiție din lume a cărei câștigătoare s-a calificat la toate cele trei finale mondiale World Tour (2012, 2013, 2014).
Din anul 2012, Sport Arena Streetball organizează și Bucharest Challenger, cel mai puternic turneu internațional din sud-estul Europei, la care participă cele mai bune 16 echipe din Centrul si Estul Europei. În urma competițiilor Sport Arena Streetball, Bucureștiul a fost denumit “Mecca baschetului 3×3” de către prestigioasa publicație americană Sports Illustrated, într-un articol publicat în decembrie 2013.