De Citit : Editoriale

Ma hartuieste un candidat la primarie

| 19 aprilie

Imi baga mana sub usa, imi gadila cutia postala

Gasesc in fiecare zi agatate in clanta usii, bagate pe sub prag, sau jos, in cutia postala, zeci de foi, reclame, brosuri, cataloage. Daca le-as citi pe toate, nu mi-ar mai ramane timp sa merg la munca, iar daca le-as baga pe toate in casa, as arata ca un hamster cuibarit in rumegus. De cateva luni insa am inceput sa primesc scrisori de la un domn. Ce scrie? Pai, ca primarul Poteras e un hot, ca el ajuta batranii, ca s-au cheltuit nu stiu cati bani pe flori… Deh, discutii ca in orice scrisoare. De Paste mi-a trimis si o iconita, cu urari si felicitari, de parca as fi avut personal vreo implicare in Inviere.
O singura data m-am suparat pe el, cand mi-a spus, in una dintre scrisori, „domnule Mihai“. „Domnule Mihai“ sa-i zici neamului tau de instalatori, ba!, mi-a venit sa-i spun. Hai, sa nu va mai tin pe jar si sa va spun despre ce e vorba. Un candidat la primaria sectorului 6, un anume Stefan Florescu imi trimite tot felul de scrisori, de felicitari, de mesaje. N-am scris in viata mea unei gagici cat mi-a scris baiatul asta mie.
Dar cine e prietenul meu secret care-mi pune scrisori in posta sau mi le baga pe sub usa? Omul are o fundatie in sectorul 6 si e prieten bun de-al lui Piedone, nu de alta, dar e si administratorul pietelor din sectorul 4. Sa fii administratorul pietelor, oriunde in Bucuresti, este ca si cum ai juca in fiecare zi la Loto si o voce ti-ar dicta dimineata cand te trezesti numerele castigatoare, este ca si cum ai fi atat de bogat incat daca ti-ai imparti averea la zece oameni, ei ar fi la randul lor niste oameni foarte-foarte bogati, este ca si cum… ma rog, ati inteles ideea, omul are foarte multi bani. Bani cu care face mizerie. Prietene, nu te votez, te rog sa nu-mi mai trimiti nici un rand!