De Citit : Recomandări

Artistul saptamanii: BRIAN ROBERTSON

| 07 martie

Un diamant al chitaristilor rock
Au trecut cam 35 de ani de cand chitaristul BRIAN ROBERTSON a intrat in circuitul profesionist si debutul l-a avut chiar sub egida celebrului grup Thin Lizzy.

Alaturi de Phil Lynott a scris istorie si multi dintre voi isi mai aduc aminte de albume celebre precum Jailbreak sau Live And Dangerous, apoi, sub egida Motorhead si-a consolidat pozitia asa ca pe cont propriu are acum ce demonstra. Si demonstreaza din plin prin ultimul sau album solo, Diamonds And Dirt, ce va aparea pe 25 martie in Germania si in primele zile din aprilie, in America.
Noul album este tipul de disc facut pentru placerea personala, care nu vrea sa demonstreze nimic nimanui si care contine 13 piese (dintre care doua bonus tracks) incadrate pe teritoriul rockului melodic cu accente hard rock.

Valoarea lui Brian si-a spus din nou cuvantul, el fiind de altfel un bun compozitor si un talentat chitarist, iar aceste doua caracteristici se simt din plin pe Diamonds And Dirt.
Per total, discul este lejer, usor de perceput si perfect pentru posturile de radio, care inteleg ca nu numai clapa sau PC-ul intra in calcul pentru realizarea unei piese.
Calitatea noului disc este asigurata si datorita a catorva muzicieni cu nume, care au decis sa-l ajute pe Brian si astfel, prezenta bateristului Ian Haughland de la Europe, Nahley Pahlsson, bass-istul celor de la Therion si a fostei voci de la MSG, Leif Sundin, dau culoare noilor compozitii marca Brian Robertson.
Cei ce asculta rock melodic, cei care asculta in general sonoritati mai soft, dar de buna calitate, vor fi de partea lui Brian Robertson, muzician care inca are chef de a concepe piese cu personalitate.
Pentru cele mai mult de trei decenii in slujba rockului, pentru activitatea sa creativa in Thin Lizzy si tot ceea ce a facut el in general pe scena rock, inclusiv pentru acest Diamonds And Dirt, Brian Robertson merita statutul de muzician al saptamanii. Cu aceasta ocazie il salutam pentru faptul ca la 55 de ani a decis sa continue sa cante si sa ne ofere alte mici surprize.
Titlurile pieselor de pe Diamonds And Dirt: Diamonds And Dirt (Brian Robertson), Passion (Brian Robertson), It’s Only Money (Phil Lynott), Mail Box (Frankie Miller), Running Back (Phil Lynott), Texas Wind (Brian Robertson), Devil In My Soul (Brian Robertson), Do It Till We Drop (Frankie Miller/Jeff Barry/Brian Robertson), Blues Boy (Brian Robertson/Phil Lynott), That’s All! (Brian Robertson), 10 Miles To Go On A 9 Mile Road (Jim White), Running Back (Phil Lynott) (slow version), Ain’t Got No Money (Frankie Miller) (bonus track).
Citeste si:
– Formatia saptamanii: DIE APOKALYPTISCHEN REITER;
– Formatia saptamanii: DESTRUCTION;
– Formatia saptamanii: KORPIKLAANI.
***
Click pentru cele mai recente stiri by Lenti Chiriac.