De Citit : Editoriale

UNITĂŢI DE MĂSURĂ

| 06 martie

Fiecare masura cu unitatea ei
Cezar PARLOG

…Mare lucru o ora! Vax albina! Patruzeci de pagini de carte, un ziar, patru beri la halba sau o baterie de vin, cinci kilometri de mers pe jos, cam zece în alergare, plantat sase copaci sau înramat doispe tablouri, Ikea sa traiasca!
Nu-s mare lucru nici opt ore. Adica fix o zi de munca la serviciu: cinci minute întarziere, nu se pune, la 7.45, pentru un minut jumate, la radio pe Romania Actualitati e Coltul copiilor, spalat niste cesti ramase de ieri cu resturi de cafea, ai avut musafiri, radiojurnalul de 8, Piersic show în reluare pe TVR2, udat si un scurt dialog cu florile, la 10.20 pe TVR1 Guran cu Ora de bussines, tot reluare, din nou pe TVR2, Rautaciosul adolescent, un film mai vechi cu Irina Petrescu, n-a fost o femeie urata la tineretea ei, citit niste ziare, trei Libertati si doua Click-uri mai vechi din cosul de gunoi, colegul si-a facut ordine prin sertare, Adevarul de weekend, cu ceva pagini de cultura si adorabilele mazgaleli elucubrante ale Simonei Catrina, sublinieri si decupaje aferente, printul sa traiasca!, un ochi prin Dilema, esti deja cam obosit, verificat cele trei conturi de mail, citit vreo cinspe mesaje, raspuns la patru, distribuit un PPS fain la cunoscuti, era cu citate din Dan Purece, dupa aia putin pe mess, doua newslettere de stiri, unul de sport, o fuga pe Fb, nimic p-acolo, trei telefoane de dat – o aniversare, o salutare, un interes, offf!, deja-i ora 13! radiojurnalul; nici n-ai avut timp sa mananci!, a fost o zi nasoala si cam aiurea, încerci ceva usor, o cafea de cicoare la fierbator si cinci fursecuri, curatenie în acvariu, spalat filtrul de aer, sters peretii cu buretele, mai ai înca o ora de munca, vine sedinta de 14.30, vesti proaste: 24 si 31 decembrie se recupereaza prin cate o ora adaugata la programul zilnic în toata luna ianuarie mai putin vinerea. O lunaaa!! Pentru doua zile!!!! Nu se poate, revoltator! Inacceptabil!
Imoral. Ilegal. Inept. Depresie. Inapt.
Cezar Parlog este autorul volumului de proza scurta Flori, fete, fite sau baieti, aparut în anul 2014 la Editura Tracus Arte.