De Citit : Editoriale

„A fost sau n-a fost…”

| 16 noiembrie

Cum v-ati petrecut sfarsitul lumii? Cel de pe 11.11.2011. Plus bonusul de la ora 11, 11 minute si 11 secunde. Din moment ce nu pot vorbi cu mortii e clar ca ati supravietuit momentului. Stau asa si ma gandesc, cam de cate ori trebuia s-o mierlim conform prezicatoarelor, tatelor, clarvazatoarelor si al altor "somitati” ale lumii care ne baga cam la o zi doua moartea-n casa. Si nu morti individuale ci din alea colective cum ii sta bine oricarui cataclism.
Eu zic sa nu disperam, sa le mai dam o sansa ghicitoarelor, urmeaza 2012, anul nu filmul. Si doar mayasii au zis ca e capat de drum. Mayasi care nu si-au prezis propriul sfarsit, dar cu al nostru cica o nimeresc sigur. Om trai si om vedea ce facem la momentul decisiv când soarta va executa si va transforma sau nu penaltyul în care decide ce-i cu lumea.
Problema, dupa cum zicea cineva, e ce facem dupa sfârsitul lumii. Deci e super ce traim. Avem tehnica moderna de ne tampim in toate domeniile, dar punem botul la toate tatele demente care prezic la minut. Suntem in retele sociale dar mergem la dat in bobi si la leacuri de dragoste de la mame omide. Avem smart phone-uri dar murim de necaz cand ne taie mata calea. Traim o tragicomedie de zile mari. Sigur lumea va avea un sfarsit, dar cel mai probabil vom da coltul din cauza prostiei. Asta sigur e un motiv mai mult decat suficient si evident pentru a bifa un final (ne)fericit al vietii pamantene.
Iertare pentru tonul funebru dar nu puteam trece peste prostiile alea cu 11.11 care pur si simplu au invadat toate mijloacele de comunicare in masa. S-o ardem pe viata vesela acum. Pe 19, la Sala Polivalenta, se mixeaza masiv în adunarea denumita Cadenza Vagabundos cu Luciano si baietii sai. Tot in 19 Vunk trece pe la Hard Rock Cafe. Pe 24, Mojo propune o seara live cu Glissando. Cam atât în episodul de azi, ne vedem sapta­mâna urmatoare dupa ce vom fi supravietuit unor alte câteva zeci, sute, mii de sfârsituri de lume. Avanti popolo!