De Citit : Editoriale

Suntem patronii planetei

| 03 mai

Stimatilor, saptamana asta cam sunteti pe cont propriu. Organizatorii de mari evenimente, agape, suse si alte lucruri minunate de distrat ochiul si spart timpanul sunt intr-o vacanta fortata din cauza Iepurasului care le-a luat prim planul. Deci, ori va retrageti la pieptul familiei, ori va transformati in propriul vostru entertainer. Ideal e sa bagati galagie mare, sa-l faceti cu nervii si pe vecinul de bloc, hotel, pensiune, gratar. Relaxarea fara paranghelie la romani e un nonsens.
Atentie si la siluete, dar si la gastrite! Nu trebuie sa haliti tot acum! Mai lasati si de Craciun dar si pentru mult mai apropiatul Unu Mai cand vom serba intrarea in vigoare a noului cod al muncii. Noua bucurie a patronului. Foarte interesanta va fi petrecerea sarbatorilor in fata televizorului. Vom vedea stiri multe cu cele cuvenite pe masa, niste accidente auto la prima ora a diminetii, insa nebunia incepe dupa primele betii de pranz. Vor fi prezentate scandalurile cu batai intre neamuri sau intre clanuri. Vor fi apoi toxiinfectiile alimentare sau comele alcoolice.
Urmeaza emisiunile directe sau in reluare cu talentati deranjati la mansarda sau cu dansatori asistati social. Va urma si dezlegarea la tate, deci sfarsitul de zi va fi apoteotic, da vis cum ar zice o mare filosoafa din agora ferentariana. Cine e mai cu dare din mana va trece dincolo de Dunare in occidentul bulgaresc. Pe riviera romaneasca trebuie sa ai os domnesc ca sa te pui cu tarifele hotelierilor. Macar ne consolam cu gandul ca si americanii o nasolesc. O mare agentie de rating a zis ca e naspa cu datoriile citizen-ului yankeu. Drept pentru care bursele si-au ridicat fustele-n cap, iar chilotii pe care ni i-au aratat sunt tare peticiti.
Dar asta ne intereseaza mai putin pe noi, drept statatori in tinuturile vesnic extravirgine ale Mioritei. C-o palinca si-un zaibar, cu-n tarnacop in capul vecinului si-o palma-n ochiu’ sotiei vom ramane vesnic aici, stapani peste vremi. Hai noroc! Avanti popolo!