De Citit : Editoriale

Suntem brazilienii mamaLigii

| 19 mai

S-au cam decis campioanele prin lumea asta europeana a fotbalului. E frustrant sa nu castige echipele pe care le simpatizezi din varii motive: ca te-au impresi­onat de mic copil, ca a jucat nu stiu ce meserias p’acolo, ca ti-a zis tac’tu sau nu stiu ce smecher din curtea blocului de ele, culoarea echipamentului, para­de­le portarului, fentele numarului 10, chestiuni d’astea subiective. Si sa iei acum la puricat revistele de sport si sa vezi ca aia pentru care suferi pret de vreo 2-3 minute saptamanal si-au luat-o la freze, cam doare. La francezi inca nu s-a pronuntat destinul, in rest lucrurile sunt asezate.
Ma rog, cica si la noi ar mai avea TAS-ul de zis ceva la facatura aia cu pandurii si fratii lor otelarii. Nu mai intereseaza pe nimeni. Tare e faptul ca treaba cu calificarea directa in grupele Ligii Campionilor ne-a facut praf fotba­lul in loc sa-l ridice. S-au invartosat la lupta razesii, iobagii si vlahii urziceni si s-au infruptat de la masa bogatilor in timp ce Becali, finul lui viitor si loteristul Copos s-au multumit doar cu urda, fotomodele si savarine. Bine ca e ultimul an in care cooperativa de tip nou da cam­­pi­oana. In plic, deschis de pe la jumatatea turului. Nationala e praf, a facut si Platini misto de noi cand a vazut stadionul national. Cica teren vom avea, fotbalisti sa mai plamadim.
La nivel de club ne indreptam spre pulbere. Partea buna e ca de la anul vor castiga si echipele bucurestene din nou campionatul, nu ca ar fi talentate ci pentru ca nu mai e valabil potul din Champions League. Si pana vom face noi iar coeficienti de-ajuns, mult noroi va curge pe stadioanele noas­tre infundate. Degeaba am ajuns la friptanele din Liga, tot cu mamaliga ne im­pacam mai bine. Si-acum evenimente de bifat: Green Hours International Jazz Fest (19-22 mai), "Poezie si jazz“ pe 20 si 21 mai la Opereta si beaturi multe la The Ark pe 20 cu Perez, Blanoz, Alix, etc. Si hai cu egalarea! Avanti popolo!