De Citit : Editoriale

Drag de FanFest, drag de Rosia Montana

| 05 septembrie

Corespondenta speciala de la Mihnea Blidariu

„De ce mi-e drag FanFest 2013? Mi-e drag pentru ca acolo au fost, intre 15 si 18 august, oameni carora le pasa, care vor sa lupte pentru o altfel de viata. Mi-e drag FanFestul pentru ca vin prieteni muzicieni care stiu sa puna in cuvinte si sunete aceasta altfel de viata: Norzeatic, Blanoz, Travka, IPR, Trei Parale, Aria Urbana, Luna Amara, Mushroom Story si multi altii.
Mi-e drag pentru ca si anul acesta am avut un Forum Social cu invitati din tara si strainatate (il pomenesc doar pe Jose Goyes, activist Columbian anti-minerit cu cianuri, impuscat si ranit de mai multe ori, aflat acum in azil politic in Spania). Mi-e drag pentru Teatru Civic, o sectiune mai mult decat interesanta (aici as aminti compania italiana Motus, cu un spectacol special pentru Rosia Montana).
Mi-e drag pentru literatura, pentru evenimentele speciale (cum va suna un concert de orga, sau un film mut cu muzica live in fundal?), activitatile recreative, expozitiile de arta, zona copiilor, tururile ghidate, piata taraneasca, lounge-ul si biblioteca libera, filmele documentare si activitatile cu localnicii. Dar in primul rand mi-e drag FanFest pentru ca face din Rosia Montana un sat viu. Creeaza o viziune a felului in care Rosia Montana ar putea fi daca n-ar trai sub amenintarea proiectului minier.
In fiecare an, 100 voluntari vin sa faca FanFest si zeci de artisti vor sa participe. Daca toata lumea ar canta, desena, juca si vorbi pentru Rosia Montana, FanFest ar tine tot anul. Ceea ce nu e chiar imposibil. FanFest este al tuturor“. Si uite ca FanFest-ul pe care-l iubeste Mihnea si-a raspandit samintele de iubire pentru Rosia Montana in toata tara. Si dincolo de ea.