De Citit : Editoriale

Rock the city

| 04 iulie

Un festival care-ti da idei

Din nou la Romexpo, Bucurestiul s-a intalnit cu rock-ul. Programul ceva mai eterogen decat la OST Fest, dar rock maxim. Robb Flynn, vocalul Machine Head, a dedicat un aplaudat elogiu diversitatii: a enumerat genuri care pot aduce alaturi oameni cu gusturi diferite: (citez aproximativ) blues, heavy-metal, trash metal, rock and roll, punk, punk-rock etc. Lista artistilor a fost apreciata cu durere in suflet de fanii din fata scenei – supararea fiind adresata absentilor: "Oameni buni, ati avut in aceeasi zi Machine Head, Black Label Society, Soulfly, Lacuna Coil si Saxon..in aceeasi zi!" (scrie Buvnitz pe Metalhead).
Festivalul s-a incheiat cu un concert maraton Guns’n Roses – trei ore nebune care vor face istorie in Romania. In prima zi de festival, Luna Amara si-a continuat programul si dupa ce-a coborat de pe scena: Mihnea Blidariu, unul dintre cei doi vocalisti al rockerilor din Cluj, a fost legitimat – asa cum a explicat un jandarm „in vederea amendarii“. Intr-un comunicat de presa, Mihnea explica: "La piesa „Albastru", am facut o dedicatie Jandarmeriei Bucuresti, mentionand ca este pentru baietii cu scuturi si bastoane care au batut oameni nevinovati in Piata Universitatii, in ianuarie si februarie 2012. Apoi am spus: daca vreti, ridicati degetul mijlociu pentru Jandarmeria Bucuresti.
Dupa concert, mai multi jandarmi m-au asteptat la intrarea in backstage, m-au legitimat si mi-au spus ca ma vor amenda pentru jigniri aduse organelor de ordine… I-am intrebat la ce se refera si mi-au raspuns ca e in legatura cu afirmatiile despre batutul de oameni nevinovati; dupa ce m-am aratat foarte mirat de chestia asta, au mentionat si faza cu "degetul mijlociu." Cum vad ca politicienii ne imping din nou in strada, reluam si aici dedicatia din "Albastru": "nu cred nici eu ca arma ta/ iti da vreun drept asupra mea/ si tot ce fac e ca sa ai/ un alt motiv mai bun sa dai/ un sens la tot nimicul tau/ esti doar un om mai slab, mai rau…"