De Citit : Editoriale

Puteti sa va inspirati

| 18 septembrie

Observ din ce in ce mai des oameni care se mira. Mirarea este un sentiment pe care il apreciez din tot sufletul intrucat este viu, activ. Dar si mirarea asta poate sa fie de mai multe feluri. Intalnesc des mirarea tampa, care lucreaza epidermic si care dezvolta in noi ranchiunea, invidia, prefacatoria. Mirarea rara o au copiii si gasesc putini copii in lumea celor mari. Esentialul nu mai e “a fi sau a nu fi” ci “de ce ala face si eu nu?”. “Ala” face pentru ca e. Si e… pentru ca ii pasa. Si ii pasa pentru ca il defineste. Si cand te defineste, te arde. Si cand te arde…arde.
Perseverenta inseamna ca ceea ce vrei sa atingi iti e necesar. Drumul neintrerupt, fara sa obosesti, fara sa ai orgoliu, cu daruire totala si smerenie iti raspunde la ceea ce ceri. Nu poti sa primesti nimic adevarat fara sa crezi cu adevarat. In perioada liceului am uzat de statutul de jurnalist. Scriam in presa pe partea culturala. Trebuia sa obtin interviuri imposibile. Unul dintre ele a fost cu solistul trupei Scorpions, Klaus Meine, care anuntase ca nu acorda exclusivitate. Foarte bine, mi-am spus, eu chiar exclusivitate vreau. La conferinta de presa i-am smuls doua raspunsuri unicat dar am uitat sa dau rec la reportofon si nu am inregistrat nimic. Cum sa ratezi o asemenea sansa, nu? Face parte din categoria situatiilor care mi-au testat credinta. Inainte de concert m-am postat la intrarea in backstage si am inceput sa ma rog de unul si de altul sa ma puna in legatura cu impresarul trupei.
Dupa 16 biletele trimise prin diferiti soli in care imi justificam scopul delirului meu, a aparut managerul trupei. I-am cerut sa imi faciliteze un interviu cu Klaus Maine, povestindu-i patania de la conferinta de presa. In disperarea mea pesemne ca am fost extrem de haioasa intrucat dupa concert am avut 15 minute in care m-am rasfatat cu unul dintre cei care scriu istoria rock-ului. Am insistat, am avut curaj si in primul rand am crezut fara nici o indoiala. Puteti sa va inspirati din asta. Nu cer drepturi de autor.