De Citit : Editoriale

Primii cititori primesc formula bogatiei!*

| 01 septembrie

Un baiat cu freza neincaputa pe mana hairstylistilor a inventat teoria relativitatii. Si a fost mare bucurie in lumea savantilor. Omul a facut ceva bani din treaba asta cu folosirea creierului, dar mult mai putini decat un fotbalist de la Barcelona sau chiar de la PSG si cam cati castiga o patachina care defileaza pe podiumuri de moda in chiloti.
Teoria asta e misto dar e degeaba, nu a insemnat nimic pentru dezideratul de milenii al omului: gasirea formulei bogatiei.
Au incercat degeaba alchimistii sa incropeasca din creionul chimic axioma aurului. Nimic, aurul zace tot la Rosia Montana (hai baietii, hai cu exploatarea!). Iata insa ca lovitura de geniu pe taramul bogatiei vine tot din meleagul care a nascut romanul. La noi si nicaieri altundeva s-a des­coperit formula bogatiei.
Este atat de simpla dar semeata, definitia ei fiind usor de retinut de orice umanoid carpato-danubiano-pontic: „800 lei net pe membru de familie“. Atat si nimic mai mult. Si intrucat am rezolvat-o cu bogatia, sigur, nu foarte departe in timp, vom putea rezolva si problema respiratului pe Marte. Cineva trebuie sa raspunda marilor dileme si probleme ale omenirii, americanii sunt atat de preocupati de tiparnita lor de bani si de criza care le sta in living pe post de special guest star, ca nu mai rezolva crizele umanitatii nici macar in filme.
Acuma ca ne-am regasit cu totii capatuiti pe viata sa ne ocupam pe indelete de circul oferit de o noua saptamana de evenimente. In Centrul Istoric continua atat festivalul de teatru independent „UnderCloud“ cat si weekendurile cu muzici, acrobatii si comedii interactive. La MNAC se cutremura platanale intr-un „Chestionabil“ datat 2 septembrie. Hai sa va duc si la mare, pardon, la Tulcea (2-4 septembrie, festival desigur cu targuri de proiecte de dezvoltare, concursuri cu barci, canoe, expozitii si concerte multe). Hai, fir intins! Avanti popolo!
* (stoc limitat)!