De Citit : Editoriale

Natura moarta cu lunceaguri

| 24 mai

Si briza nu mai vine. Ploaia devine raritate, cam ca zapada. O sa se dea doar pe sub mana. E clar, urmatorul sfarsit al lumii nu va fi din potop ca nu are de unde sa mai cada. Canicula de cartier. Baie la miezul noptii in arteziene sau in stranduri si bai de sange pe alei. Se simte ca s-au intors flacaii antrenati prin atm-urile si pietele din Italia. E un suflu nou printre betoanele mahalalei. De esapament de scooter adunat din gunoaiele din Genova, de tricouase mulate pe pept cu inscrisuri aurii like “de puta madre” sau “armani”, de tehnici noi de abordare a portofelului in troleibuze, de seminte scuipate ca in Piata Domului.
In fine, primarii i-au primit cum se cuvine pe fiii risipitori. Spatiile verzi, asa pline de buruieni cum erau, au fost betonate cu dale si borduri si supraaglomerate cu banci. Ca sa dea frumos la alegator, totul sub pretextul ca acum are unde sa se joace ala micu’. Asadar, baiatul intors de la facultati din Milano are unde sa zaca toata noaptea. Face arogante, urla, baga o manea, flegmeaza babele moraliste, pune de-un viol estival, scoate sisul sau seringa, depinde ce karma are in noaptea respectiva. Medicina legala, jandarmii si politia au inceput si ele sa stea ca proastele pe alei si sa deseneze cu creta. Incet, dar sigur, cartierul revine la nervii din anii ’90. Anii aia de tranzitie nesfarsita cand se dadeau greu vize si baietii calatori terorizau usa blocului.
Linistea Romei, balamucul Berceniului. Sabiile nija se intoarce, ba, gen! Oricum, caldura e de vina, ne fierbe creierii si asa opariti de sultani magnifici sau de telenovele indirne si da p-afara animalul din noi. Marfa proaspata pentru stirile de la ora 5. Care nici ele nu mai sunt ce-au fost de cand cu cenzura si blurarile imaginilor violente. Iata c-am ajuns si la ingradirea libertatii de exprimare a tarnacopului in creierul mic. Vizionare flamanda !