De Citit : Editoriale

Legumele urbane si revolutiile romantice

| 11 aprilie

Inca nu a inceput recoafarea electorala a periferiilor. De carpeala, gen primavara cum ar veni. E adevarat ca si primavara e impanata de frig si vantoase ca in Cordilieri. Ici colo cate o dala ranjeste la soarele cu dinti. Am zarit niste baieti in suvuri care se fataie printre inca razletii bautorii de berici la peturi. Dau indicatii, vorbesc la mobile cat unghia de subtiri, apoi pleaca. Salopetele ramase rascolesc pamantul, scot bordura, numai ca se apuca de treaba in vreo mie de locuri odata, sa nu mai ai unde pune o masina sau pe unde sa-ti cari sacosele. Faza cea mai tare e ca au facut praf si putinele zone verzi ramase printre betoane. Au tras niste poteci cat o banda de mers cu masina peste tot pe unde au gasit un spatiu verde. Adio loc de pipi pentru catel, adio loc de aruncat seringa pentru viitorul patriei, adio loc de leganat pt. ala micu’.
Trebuie vandut pe banii nostri tot stocul de borduri ramase. In curand in loc de gresie o sa punem borduri in baie. Dupa ce ca nu erau locuri de parcare si incalecai bordura acum nu mai poti face nici asta. Noile borduri, zici ca sunt meterezele de la Vidin. Greu de trecut, usor de erodat, numai bune de inlocuit in mandatul urmator. Mai are rost sa te enervezi?! Nu, abia asteapta balamacul si sistemul sanitar sa te inhate. Sanatatea de la cap iti atarna de un fir de spaga. Mai bine esti leguma urbana autoimpusa. Stresul macina si fizicul si psihicul, cred ca de asta se si zobesc asa repede bordurile, de la stresul total. Stai sa treaca mandatele peste tine pana la pensie sau pana la primul atac de cord. Dupa care, mai conteaza?!
Oricum nu avem ce face. Vremea revolutiilor romantice s-a dus. Acum daca nu ai petrol sau nu esti intr-o zona strategica instabila nu ai deloc parte de adrenalina. Viata ta e dictata doar de mercurialul corporatiilor. Asa ca te retragi romaneste acasa, strategic, golind baxurile de bere de pe rafturi, parjolind stomacul cu saorme si parizere, otravind intestinul cu E-uri gustoase si ragaind fericit. Viata e frumoasa printre borduri cand ai matul plin. La pikamere, baieti! Avanti popolo!