De Citit : Editoriale

Scrisoare de multumire catre politicieni

| 03 mai

Daca nu erati voi, va urmaream prea mult.
Da, e clar. Nu prea-ti mai face placere sa faci politica in Romania. Of. Unde sunt serile alea in care incepeam, eu si unchi-meu, sa ne intaratam reciproc la discutii despre Base. Unde sunt diminetile in care trageam concluziile cu taica-meu? Unde sunt oamenii care urlau la mine pe strada ca interpretez partitura lui Vantu? Pana si haterii din comentariile de dupa bloguri s-au plictisit. Mortua est, mortua vest.
Vestul si estul se bat pe economie, nu se mai sinchisesc sa convinga un popor profund apolitic.Da, apolitic. De urlat obisnuiau sa urle toti, dar cu aceeasi neseriozitate. In fond nu cred ca sunt mai mult de zece la suta dintre romani care se uitau real interesati de ce se vorbeste. Pentru restul conteaza doar cum se urla. De ce s-a ajuns aici?
Pai s-o luam pe rand: PNL-ul si-a dezamagit votantii traditionali plecand cu nonsalanta spre stanga. PSD-ul a dezamagit ce mai avea de dezamagit nerespectandu-si statura. Pentru un partid mare nu face mai nimic. PDL-ul a ajuns o adunatura de yesmeni penibili. Guvernul se ocupa doar de cifre neconstruind nimic. Televiziunile politice il gasesc pe Tudy mai interesant decat vreo modificare de constitutie.
Politicienii curati sunt prea incarcati de cate stiu despre altii si nu mai au nicio stralucire. Americanii si europenii se dezic de noi, suntem penibili, e rusine sa stai cu noi la aceeasi masa. Asa ca vroiam sa va multumesc, dragi politicieni. Acum stiu ca nu se mai poate face nimic. Am o placuta lipsa de nevoi dinspre sfera politica. Astept un partid nou sau votez cu UDMR-ul. Sau cu nemtii. Chiar nu imi mai pasa. Pot si eu, ca tot omul, sa ma uit la trei filme unul dupa altul, fara sa mai trec pe la talk-cioc-uri. Liber, in sfarsit!
www.dob.ro