De Citit : Editoriale

Julianna Barwick – The Magic Place

| 08 aprilie

“Pisica astmatica prezinta:”
Ca sa lamurim din capul locului care-i treaba cu pisica, asa se numeste acest label, Astmathic Kitty, label american de fel, la care am ajuns din cauza ca are un artist exceptional, pe nume Sufjan Stevens. Facand cercetari, sa vad ce artisti mai gasesc pe acolo am dat peste sus-numita Julianna Barwick. I-am ascultat un EP foarte dragut, si cel putin interesant intitulat Florine care la acea vreme mi s-a parut o aluzie fina la Brian Eno.

V-am mai spus eu ca ce se intampla in underground-ul din America este foarte bine si ca peste ocean este o continua efervescenta. Si acum stau mai bine si ma gandesc ca majoritatea trupelor mele preferate din ultima vreme sunt din acea parte a lumii (enumar la repezeala The National, Vampire Weekend, LCD Soundsystem, etc…). Ca sa nu mai spun ca si cele mai placute surprize muzicale tot de acolo mi-au venit, de cativa ani incoace. Si aici se incadreaza si madam Julianna Barwick, de loc din Lousiana, dospita artistic in Brooklyn.
The Magic Place este un album care m-a lovit direct de la prima ascultare. Este o muzica cu foarte multa identitate, foarte amprentata. Totul este construit in jurul vocii doamnei Barwick care se impleteste cand cu drone molcome, cand cu synth-uri care stau la umbra, cand cu o percutie scapata ca de pe-o placa zgariata. Vreti sa ascultati o poveste, vreti sa ascultati o poveste, vreti sa ascultati o poveste? Pai Julianna Barwick se pricepe la spus povesti si este cand usor depresiva, cand se apuca sa sopteasca pe nesimtite cine stie ce, cand c-o spoiala de veselie. Niciodata cu gura pana la urechi, si asta-mi place enorm! Promit ca n-o sa va pierdeti timpul ascultand aceasta cucoana!
***
Click pentru toate recomandarile muzicale.