De Citit : Editoriale

Daca as fi reporter cultural, as scrie asa:

| 05 octombrie

dar nu sunt

Incep cu dansul, ca sa termin tot cu el. De sambata trecuta a inceput festivalul de dans contemporan eXplore. Deocamdata a ramas singurul eveniment care aduce publicului bucurestean coregrafi si performeri internationali.
In noaptea de sambata spre duminica, dupa muzee, cinematografe si galerii, bibibliotecile, aceste locuri amenintate de existenta e-reader-elor si tabletelor si-au clamat dreptul la existenta. S-a citit, s-a recitat, s-a jucat teatru, s-a cantat, s-a vorbit. Mult. Poate ca, in viitor, cel mai cool din scoala va fi tocilarul.
Acum cateva dimineti am fost la conferinta de presa care anunta Festivalul National de Teatru, prilej cu care am descoperit terasa de la Le Theatre. E misto, parca n-ai fi in Romania. Matei Branea si Alexandru Ciubotariu au creat, in premiera, in acelasi spatiu, al galeriei H’art. De vazut, de cumparat. lorgean theatre isi deschide usa apartamentului incepand cu 14 octombrie si se pregateste sa dea prima reprezentatie intr-un apartament din Cluj. Revista Hardcomics a ajuns la numarul 11. Andreea Chirica a desenat un an din viata ei de pionier, anul 1986. La lansare a fost prezent Duckadam care a dat autografe hipsterilor. Orasul meu favorit s-a mutat pentru o luna la MNAC, in expozitia Berlin Zimmer, in care expun artisti din Europa de Est care traiesc in Berlin.
Numai la CNDB nu se intampla nimic pentru ca artistii nu au unde sa-si prezinte creatiile. Ministerul culturii le ignora in continuare demersurile, iar membrii comunitatii au ajuns sa se intalneasca prin alte locuri, ca si cum ar fi conspiratori.

www.ublog.ro