De Citit : Cărți

Torrent

| 06 iulie

TORRENT, un poem de Stoian G. Bogdan (SGB)
SGB a trecut literatura prin distileriile lui si a creat un drog de vorbe cu efect subliminal care, intamplator, revolutioneaza literatura. TORRENT nu e numai un drog ci si o epopee, un superpoem, un roman, un scenariu, un vis si-asa mai departe…
"TORRENT" (Editura Herg Benet, 2011) este o carte care te va captiva, cu actiune, mult umor si filosofie. Totul in versuri, intr-un limbaj care ajunge direct in mintea si inima cititorului si ramane acolo pentru mult timp. SGB rupe barierele dintre liric si epic, dintre seriozitate si joc, dintre sentimentalism si cinism. Un poem asa cum n-a mai fost scris altul. Dur, autentic, bland si jucaus. TORRENT te invata, in final, ca libertatea este singurul lucru care conteaza cu adevarat. O libertate a gandurilor, o libertate sociala, o libertate a trairilor puternice.
"Placerea de a scrie a lui SGB este teribila si imensa.", observa Angela Marinescu la o prima lectura a cartii. La randul sau, scriitorul Ioan Es. Pop recomanda elogios noua creatie marca SGB: "Acest TORRENT mi-a produs numeroase furnicaturi pe sira spinarii. Este o carte de poezie numai buna de povestit."
Stoian G. Bogdan a debutat cu volumul "Chipurile", distins cu mai multe premii, printre care si Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, Premiul Mihai Eminescu, Premiul Revistei Romania literara, Premiul Iustin Panta si Premiul Revistei TIUK!. A publicat in 2010 si romanul "Nu-stiu-cate-zile". In momentul de fata are in pregatire diverse traduceri la edituri din Europa.
"TORRENT" poate fi cumparat online de pe Libraria Herg Benet, la pret promotional.