De Citit : Editoriale

„Femei, nu fiti misogine!”*

| 28 februarie

Urzicile te seaca la mat cu gustul lor de vodca puturoasa. Stevia miroase a carne de cal ambalata ca lasagna de vita. Incepe sa fie inrosita artificial capsuna. Infloresc congresele partidelor cu delegati din toata tara veniti sa-si vare adeziunea In urne. Ziceam de toate acestea ca sa ne exprimam bucuria In fata venirii primaverii sau cum s-o mai numi ea in noua ordine mondiala a timpului probabil.
Au inflorit ambuteiajele, lumea isi duce cabrioletele la plimbare, terasele stau sa imboboceasca extrem de periculos pentru lumea de club underground, decolteurile se expun in statiile de troleu, lumea leneveste gratios pe bancile scumpe aruncate de primari pe oriunde le-a permis bugetul siluit salbatic. Slalomul printre tarabele cu nimicuri de martisor e o adevarata cascadorie. “Trebuie” luat cadoul. Pentru nevasta, pentru secretara, pentru amanta, pentru multele colege sau pentru sefica. Ma rog, pentru orice suflare feminina cu care vine in contact masculul slujbas.
Partea feminina va trai zile de extaz, baietii cu pectorali vopsiti in ulei le vor oferi fetelor lectii de dans tematic in salile de spectacol ale orasului. Nu merge ziua femeii fara un stripar specializat sau macar unul amator. Un cowboy ilfovean, un militian, un instalator expulzat din Franta, un politician vanos, orice rol e indeplinit, in functie de fantezia doamnei. Trendul o cere, trupul zvacneste. Fantezii intens rumegate de gospodine facatoare de audiente tabloide si corporatiste batoase.
Cam atat despre 1 si 8 Martie, zilele In care doamnele Ii sarbatoresc pe stripari. Barbatii ramasi imbracati in aceasta perioada ragaie la o bere. Suntem in plin campionat. Avanti popolo!
*citat cules de pe ziduri bucurestene mazgalite de mari ganditori ai evului nostru.