Evenimente : Expo

Targul mesterilor constructori

Targul Mesterilor Constructori este o sarbatoare care imbina targul cu vanzare si demonstratiile cu activitati de divertisment: concursuri, tombole cu premii, activitati in aer liber.

Mesterii sunt factori importanti care influenteaza beneficiarii in alegerea materialelor. Evenimentul propus de CAMEX aduce in atentie aceasta categorie de consumatori si clientii finali, persoane fizice, pasionatii de bricolaj. Aria geografica de adresare este compusa din judetele Mures, Harghita si Bistrita Nasaud.

Evenimentul se desfasoara in Cetatea Medievala Targu Mures si este dezvoltat in jurul a 3 zone importante: zona pavilioanelor expozitionale, zona de demonstratii si zona de activitati in aer liber (concursuri, catering, momente artistice).

Demonstratii

Demonstratiile privesc atat materiale de constructii noi aparute cat si tehnici de lucru moderne. Demonstratiile se adreseaza atat mesterilor cat si pasionatilor de bricolaj si persoanelor fizice care au in intentie o investitie in renovarea sau constructia casei sau locuintei.

Concursuri si intreceri pe meserii

Montatori de acoperisuri, confectioneri de tamplarie AL/PVC, montatori de pereti si plafoane din gips-carton, zidari, pietrari, tencuitori, zugravi, ipsosari, tapetari, vopsitori, mozaicari, faiantari, parchetari si nu numai. Toti vor fi antrenati in concursuri si intreceri pe meserii si vor primi diplome care sa ateste maiestria lor.

Voie buna

Coroana de brad impodobita cu panglici este simbolul sarbatorii de cinstire a mesterilor si tuturor celor implicati intr-un proiect de constructie. Acest obicei poarta numele de „Richtfest” in Germania si „Topping out” in tarile vorbitoare de limba engleza si este intalnit in mai toata Europa, dar si in Statele Unite. Si in Romania se regaseste acesta traditie, fiind prezenta mai ales in mediul rural, unde, oamenii aseaza pe acoperisul casei aflate in constructie o creanga de brad, asociind ideea de perenitate a arborelui cu aceea de trainicie a casei.

Targul Mesterilor Constructori va sarbatori traditional constructorul cu voie buna, cantec si petrecere in aer liber.

Cui se adreseaza?
-Meseriasi, mesteri in constructii
-Persoane fizice cu intentii de investitii in constructii: renovari, amenajari, constructie casa
-Pasionatilor de bricolaj

Cine participa?
-Companii producatoare sau importatoare de materiale de constructii
-Companii care au dezvoltat sau intentioneaza sa dezvolte un plan de comunicare cu consumatorii, mesteri in constructii
-Companii care au in portofoliu produse destinate pietei “do it yourself”.