De Citit : Știri

Workshop: sandwork expresiv cu Eva Pattis Zoja

| 06 mai

Workshop: sandwork expresiv cu Eva Pattis Zoja
9 mai 2015 | orele 11.00 | intrare pe baza de inscriere
(in sala Sky Dome a Journet Pub & More)

Asociatia Sol Mentis – http://www.solmentis.ro/ – este o identitate neguvernamentala care ofera sprijin psihologic profesionist copiilor, parintilor si profesorilor prin programe de educatie etica, parentala si programe de asistenta emotionala. Echipa Sol Mentis implementeaza din 2013, in Romania, metoda de lucru Sandwork expresiv dedicata lucrului cu copii in situatii vulnerabile.

SANDWORK EXPRESIV este o metoda transculturala de sprijin psiholoc aplicabila in situatiile in care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil, in situatii de urgenta, dezastre si pentru interventii mai largi in comunitati vulnerabile din punct de vedere socio-economic. Metoda se practica in mai multe tari din lume datorita implicarii voluntarilor care sunt formati si supervizati de traineri ai Asociatiei Internationale de Sandwork Expresiv si a fost adusa in Romania de creatoarea metodei, psihanalista Eva Pattis Zoja. Cartea sa, Sandwork expresiv. O abordare jungiana, este disponibila din 2013 si in limba romana, intr-o editie ingrijita de editura Herald.

CONFERINTA publica dedicata specialistilor se va desfasura in cadrul alternativ oferit de spatiul de evenimente Journey Pub & More, aflat chiar in Piata Romana, str. Gerge Enescu nr. 25. Psihanalista Eva Pattis Zoja va sustine o prezentare ampla a metodei si a efectelor sale, cu exemple din tari in care a fost aplicata cu succes. Sunt asteptati la acest eveniment deschis specialisti din institutiile publice, profesori, sociologi, studenti la facultatile de profil si factori de decizie care isi doresc sa se informeze despre metode psihologice alternative de lucru cu comunitatile vulnerabile.

WORKSHOP-ul interactiv sustinut de Eva Pattis Zoja si de echipa Asociatiei Sol Mentis se va desfasura in sala Sky Dome a Journey Pub & More si se adreseaza exclusiv voluntarilor care au participat deja la cel putin in proiect Sandowrok expresiv in Romania. Intrarea la eveniment se face prin inscriere via e-mail la adresa [email protected] si include si participarea gratuita la un pranz informal alaturi de invitata. Printre punctele de discutie se vor numara:
· grupuri de sprijin: probleme, resurse, dinamici dificile.
· comportamente specifice ale copiilor si sentimentele corespondente ale facilitatorilor: agresivitate, seductivitate, depresie, tendinta de a deranja grupul
· contexte specifice: copii spitalizati, copii cu dizabilitati, maladii cronice.

Eva Pattis Zoja, psihanalist jungian, creatoarea metodei Sandwork expresiv
Orice terapie eficienta se adreseaza psihicului SI corpului totodata, pentru ca fiinta umana este o unitate psihosomatica. Avem nevoie de mancare, apa si adapost si de o rezonabila capacitate de relationare umana. De indata ce aceste necesitati de baza sunt asigurate, psihicul are nevoie de un element in plus: CREATIVITATE. Acest element este in acelasi timp rezultatul starii de bine si elementul care pastreaza starea de bine la un nivel profund, de lunga durata, in corp si in psihic.
Metoda SANDWORK s-a dezvoltat din aceste necesitati de baza ale copilului.

Organizator: Asociatia Sol Mentis
Contact: Iulia Feordeanu – 0721348574 [email protected]

Locatie: Journey Pub & More, str. George Enescu nr. 25 (statia de autobuz 300, Piata Romana)
Parteneri media: Editura Herald, B24Fun, Metropotam.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, Paginadepsihologie.ro, Asociatia Multiculturala pentru Psihologie si Psihoterapie, Harmony Group, Bookuria.info, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, Societatesicultura.ro