De Citit : Știri

VINTEST Bucuresti, Salonul National de Vinuri al Romaniei Campania IUBESC VINUL ROMANESC

| 07 octombrie

Salonul Național de Vinuri al României VINTEST București se va desfășura la Sala Palatului în perioada 24-26 octombrie 2014.
Având convingerea că afirmația IUBESC VINUL ROMÂNESC reprezintă un adevăr valabil atât pentru producătorii de vin cât și pentru promotori, ediția a 4*a este dedicată cu prioritate vinului românesc, liant între România și alte popoare, sursă puternică de captare și orientare a atenției turiștilor din țară și din străinătate către zonele viticole ale țării. Organizatorii si-au propus să reunească sub același acoperiș brand-urile de mare popularitate din lumea vinului, precum și pe cele proaspăt create, cu deschidere către reprezentanții lumii, special invitați pentru a asigura succesul acestui demers. Ambiția și determinarea cu care propulsăm către dumneavoastră această invitație, se bazează pe încrederea reciprocă în ceea ce privește calitatea produselor și a serviciilor, precum și pe afilierea noastră, a tuturor, în slujba produsului românesc numit VIN.
Primul tur al Campaniei IUBESC VINUL ROMÂNESC, o inițiativă Lucia Pirvu, VINVEST & Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST, susținută de Domeniile Anastasia, s-a desfășurat pe parcursul a peste 2000 de km în 22 de crame, muzee și instituții din următoarele zone viticole: Buziaș, Miniș, Mehedinți, Drăgășani, Dealu Mare și Vrancea. Scopul campaniei constă în stimularea interesului consumatorului față de vinul românesc, cunoașterea procesului de producție, înțelegerea importanței pe care o are interacțiunea personală cu oenologii și oamenii locului, recunoașterea și valorificarea calității acestui produs. Mulțumiri tuturor celor care au raspuns până în prezent mesajului nostru de solidaritate: Crama Dealul Dorului, Wine Princess, Avincis, Casa de Vinuri Iordache, Prince Stirbey, Viile Metamorfosis, Licorna Winehouse, SERVE, Davino, LacertA Winery, Domeniile Blaga, Aurelia Vișinescu Wines, Domeniile Dealu Mare Urlați, Domeniile Anastasia, Muzeul Crama 1777, Primăria Valea Călugărească, Rovit Valea Călugărească, Vincon Vrancea, Crama Gârboiu, Stațiunea de Cercetare Pietroasele, Laboratorul Central pentru Controlul Calității și Igienei Vinului, Valea Călugărească, Vinarte.
Punctul de vârf al campaniei va fi salonul VINTEST, eveniment dedicat industriei de vin din România, cu invitați internaționali, locul de testare a vinurilor românești, de cunoaștere a societăților producătoare de utilaje, a metodelor de vinificare și întreținere a viei și, nu în ultimul rând, locul de întâlnire al profesioniștilor și iubitorilor de vin, al investitorilor și oenologilor, creatorii licorii bahice. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile și se va adresa atât consumatorului final, cât și delegațiilor de la ambasadele din București care au fost alături de VINTEST în număr mare (41) încă din 2011.
Campania IUBESC VINUL ROMÂNESC va continua și în luna noiembrie.
Partenerii principali ai Salonului Național de Vinuri al României sunt: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Națională pentru Turism, Agenția Națională de Presă Agerpres, Radio România, Radio România Actualități, Radio România Antena Satelor, Radio București FM, Casa Lux, Secretele bucătăriei, Esquire, Auto Motor și Sport, Mens Health, Ferma, APAR și Travel Mix TV.
www.vintest.ro
www.facebook.com/vintest