De Citit : Știri

Trip-hop britanic cu LAMB la B’ESTFEST

| 15 martie

Lista confirmarilor pentru cea de-a patra editie B’ESTFEST continua cu Lamb, duo-ul britanic urmand a se alatura celor de la Asian Dub Foundation pe 2 iulie, in cea de-a doua zi de festival.
B’ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-3 iulie, intr-o locatie noua, B’ESTFEST PARK. Click pentru detalii.
Lamb, adica Andy Barlow, producatorul cunoscut si sub pseudonimul Hipoptimist, si Lou Rhodes, reprezinta un duo de muzica electronica originar in Manchester, Marea Britanie. Stilul muzical al trupei, o fuziune de trip hop si sonoritati distinctive de jazz, cu influente de dub, breaks, drum and bass, si o puternica prezenta a elementului vocal, le-a garantat celor doi membrii succesul inca de la primul album, Lamb, piesa Górecki inclusa in acest material urcand rapid in varfurile clasamentelor muzicale.

Lamb lanseaza un nou album. Click pentru detalii.
Cel mai cunoscut single al lor, Górecki, este o creatie inspirata din Simfonia a treia al lui Henryk Górecki, the Symphony of Sorrowful Songs, piesa fiind utilizata in nenumarate campanii publicitare pentru un cunoscut brand de bere sau pentru jocul video Tomb Raider: Underworld, fiind totodata prezenta si pe coloana sonora a filmului I Still Know What You Did Last Summer. Desi Lamb si-a extins componenta in nenumarate randuri, incluzandu-i de-a lungul timpului pe bassist-ul Jon Thorne, chitaristul islandez Oddur Mar Runnarson sau tobosarul danez Nikolaj Bjerre, nucleul trupei l-a constituit mereu formula duo-ului deja consacrat.
Dupa 4 albume de studio, Lamb (1996), Fear of Fours (1999), What Sound (2001), Between Darkness and Wonder (2003), 3 compilatii de success Back to Mine: The Voodoo Sessions (2004), Best Kept Secrets: The Best of Lamb 1996-2004 (2004 ), Lamb Remixed (2005), nenumarate hit-uri precum Gabriel, B Line, Softly sau Wonder, si o serie de concerte live memorabile, cariera trupei parea sa se incheie odata cu lor aparitie live la Paradiso, in Amsterdam, din septembrie 2004.
In ciuda faptului ca au ajuns sa fie considerati un fenomen al industriei muzicale din Marea Britanie, cei doi membrii au decis sa se desparta, dedicandu-se unor proiecte muzicale solo. In februarie 2009 insa, organizatorii festivalului The Big Chill au anuntat o reintoarcere a trupei Lamb pentru editia din acel an a festivalului. Au urmat alte numeroase alte aparitii live la cateva dintre cele mai mari festivaluri din Europa, iar in decembrie 2010 trupa anunta deja pregatirile pentru lansarea celui de-al cincilea album de studio din cariera de grup, spre bucuria fanilor din lumea intreaga. Vara aceasta, Lamb va concerta pentru prima oara si in Romania, in cadrul B’ESTFEST, pe data 2 iulie, in cea de-a doua zi a festivalului.

Click pentru detalii festival si informatii bilete.
***
Click pentru cele mai recente stiri