De Citit : Editoriale

Insomniaci, eroi si mixangii

| 15 septembrie

Noul an scolar a debutat (ca sa vorbesc in termeni de jurnale de stiri). Mesajul pentru cei implicati este unul foarte simplu: "bacu’, ba!“ Scuzati ragetul, dar se impune. Pensia de-abia se intrevede in orizonturi neclare, incetosate, iar cotizantii ei par pierduti prin pietele marilor capitale europene cu mana intinsa. Nu le-au iesit „marile combinatii“ din fata blocului. Si-asa marile lor sperante de a vinde vapoare peste noapte sau de a da lovituri imobiliare la Bolintin s-au transformat in clasicul deja: "s’il vous plait, monsieur!“ Sa iesim din planurile viitorului care suna sarac, pentru a plonja in meandrele concretului, in miezul entertainment-ului.
Incepem periplul nostru cu o insomnie, pe 16 avem "Noaptea alba a filmului romanesc“, de bifat in Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara si Iasi. In aceeasi zi, in Fabrica se studiaza "Gramatik“, ca tot s-au dezlantuit scolile. Piata Festivalului Enescu mai are un weekend pentru noi (16-18 septembrie). 17-18 inseamna declansarea unor acte eroice in Parcul Tineretului. Toata suflarea de skateri, bikeri, alternativi si drummeri e inrolata sub egida "Street Heroes“. Au fost eroi pe vremuri, mai sunt unii rasariti si acum. Deci se poate.
Nimic nu se pierde, totul se coafeaza. Dupa demonstratiile pline de adrenalina din parc va puteti retrage spre seara in Goblin, gata rearanjat, reasezat si degraba primitor de oaspeti. "Retroversiunea goblingvistica“ se face cu o legiune de mixangii (Bazooka, Amon, Undoo etc.). Iata cum se imbina in exemplele noastre scoala cu placutul. Daca nu se mai face carte in scoli, macar cluburile sau festivalurile sa isi aroge meritul raspandirii cunoasterii. Nu cred ca sunt indepartate timpurile cand tezele de doctorat se vor sustine la after-hours printre beri rasuflate si fripturi racite. Hai sanatate! Avanti popolo!