De Citit : Știri

Trei motive pentru care nu merita sa pleci din Bucuresti in Vest

| 10 decembrie

Trei motive pentru care nu merita sa pleci din Bucuresti in Vest

Lumina – Cele mai chioare becuri din lume se gasesc in partea vestica a Uniunii Europene. Daca aprinzi lumina intr-un apartament oarecare din Germania, intelegi imediat de ce nu mai citeste lumea in ziua de azi: e prea intuneric. Ca sa faci rost de un bec de 100 de W, trebuie sa ai un dealer jamaican care-si risca libertatea intr-o zona aglomerata dintr-un cartier de imigranti.
Taxiurile – Daca nu esti o studenta japoneza ajunsa noaptea pe Otopeni, taxiurile din Bucuresti pot fi extrem de convenabile. O cursa din centru pana intr-o localitate invecinata precum cartierul Titan poate sa te coste mai putin de 15 lei. De banii astia, in Berlin mergi o data cu autobuzul, care te mai si ocoleste o gramada, pe acolo unde are el statie. Daca o calatorie cu taxiul poate sa nu coste cine stie ce, spaga pe care i-o lasi la sfarsit soferului poate sa te arda insa la buzunar. Pentru ca taximetristii sunt niste profesionisti extrem de scumpi, principalul lor skill cu care concureza pe piata muncii fiind incapacitatea de a avea asupra lor bani marunti, cu care sa dea rest.
Internetul – E rapid, nereglementat, ieftin si se gaseste la toate terasele. In marile orase din vest, daca mergi intr-un bar, trebuie sa te limitezi la baut, pentru ca wireless-ul nu merge niciodata. Daca insisti totusi sa foloseste internetul, ai nevoie cam de aceleasi acte cu care in Romania ti-ai face credit de nevoie personale la o banca extrem de intransigenta: buletin, numar de cont, trei giranti etc. Filmele descarcate de pe torrents atrag amenzi (bine macar ca nu si suspendarea permisului de conducere), iar cele mai noi productii de la Hollywood le vezi ca pe vremea lu Buster Keaton, adica direct la cinematograf.