De Citit : Editoriale

Apparat – The Devil’s Walk

| 20 octombrie

Cu Satana…

Facem o scurta recapitulare! Apparat si Modeselektor si-au dat mana si au facut super-proiectul Moderat. Moderat a activat doar un an dupa care s-a spart iar in Modeselektor si Apparat care tocmai si-au lansat albume noi. Despre “Monkeytown” de la Modeselektor am vorbit acum doua numere si am convenit ca este cel putin un album de ascultat in draci!
Domnul Sascha Ring, adica Apparat este un artist pe care il tot urmaresc de prin 2004 , de la “Shapemodes”, iar la vremea aia sunetul era aruncat pe taramul IDM, cu mici apucaturi de techno. A urmat la un an un EP intitulat “Sillizium” care trebuie sa recunosc ca m-a cam dat pe spate, si chiar si acum mai am momente in care il ascult cu foarte mare placere. Cu toate astea, n-am putut prevede superbul album "Wall“ din 2007, care l-a aruncat pe Apparat in liga mare, de muzicieni seriosi. Asa ca intrebarea fireasca era: unde se poate duce Apparat de acum incolo?
Pai, in primul rand, nu pot sa nu observ ca “The Devil’s Walk” este scos la Mute Records. In al doilea rand , este o perioada in care vocea si muzica electronica este pe mare hype. In al treilea rand, nu pot sa nu recunosc ca am ascultat piesa “Song of Los” de cateva sute de mii de ori! Totusi, parca “The Devil’s Walk” nu plesneste la fel de bine ca si “Walls” sau poate ar trebui sa-l las sa se decanteze. Este un album de muzica electronica extrem de bine produs si cu un sound pe care il recunosti dintr-o mie, dar cred ca in lumina James Blake, Nicholas Jaar, Jamie Woon, domnul Sascha Ring a pierdut un pic ritmul si sper din tot sufletul sa nu cada in lentoarea nemteasca a la Notwist sau Lali Puna! Trecand peste aceste aspecte noul Apparat este un album cel putin excelent. V-am pupat!