De Citit : Știri

Trei espressoare cu 165 de designuri originale. Tu din care ti-ai bea cafeaua?

| 25 martie

Treizeci de zile de creatie, 291 de inscrieri originale si 165 de designuri finaliste, unicat. Asta a insemnat pana acum NESCAFÉ Dolce Gusto Design Competition, concursul care a invitat comunitatea IQads la un pitch de design neconventional, cu tema „What Inspires You?”.
Suport pentru idei si pentru designurile inscrise au fost sistemele NESCAFÉ Dolce Gusto, din gamele Melody, Piccolo si Circolo.
Competitia continua, pana pe 13 aprilie, cu etapa votului. Din cele 165 de designuri finaliste, vor fi alese 3 castigatoare, care vor fi produse si ai caror autori vor castiga premiile competitiei, totalizand 2.200 de euro. Dar, pentru a stabili castigatorii, avem nevoie sa ne spuneti care dintre designuri va inspira si in care dintre acestea v-ati bea cafeaua. Asa ca intrati pe TheCreator.ro pana pe 13 aprilie si votati favoritele voastre.
Cele 165 de lucrari finaliste arata ca sistemele de bauturi NESCAFÉ Dolce Gusto pot oferi inspiratie inca dinainte de prepararea cafelei preferate: veti vedea creatii interesante si variate, ca idee si stil, ce completeaza forma si designul aparatelor. Designurile reusesc sa se integreze in mod firesc pe suporturile lor, dar si sa le reimagineze, creand impresia transformarii acestora in cele mai diferite obiecte si simboluri posibile, ca de exemplu: circuitul capitalelor lumii, puzzle-uri sau instrumente muzicale, personaje de poveste sau eroi contemporani, o broscuta care-si bea tacticos cafeaua sau o testoasa sportiva. Designurile reprezinta tot atatea exemple prin care se ilustreaza starile pe care le poti avea cand bei cafeaua, iar la multe din ele sigur nici nu v-ati fi gandit pana acum.
In paralel cu votul publicului (40% din nota finala), juriul profesionistilor va evalua finalistele (60% din nota finala). Juriul competitiei este format din: Wanda Hutira (Art Director, McCann Erickson), Radu Pop aka Noper (Ilustrator, CAP), Andrei Retegan (Designer, IQads), Ana-Maria Doxan (Business Manager, Nestlé Romania). Iar ca guest jury, il avem pe Mihai Panaitescu (Designer Auto, Lotus Cars, UK), care nu va acorda note lucrarilor, ci va face recomandari privind favoritele sale.
Criteriile luate in considerare pentru jurizarea lucrarilor de catre juriul profesionist sunt: originalitatea designului (33,3%), adecvarea creatiei la forma, cromatica si designul respectivului aparat NESCAFÉ Dolce Gusto – designul creat fiind necesar sa le sublinieze si sa se potriveasca personalitatii brandului (33,3%) – dar si aprecierea personala a juratului (33,3%).
***
Click pentru cele mai recente stiri.