De Citit : Editoriale

Falset de iarna

| 25 ianuarie

Bine v-am regasit in acest perfect simulacru de iarna de inceput de fatidic/hilar/terminal/caraghios/bisect an 2012. Partiile au totusi ceva sange-n ele, asadar, daca va ocupati cu ceva in aceste vremuri tulburi in ale ofertelor de munca, merita sa mergeti sa va dati cu placa sau ski-ul ori sania. Daca nu aveti nici un fel de ocupatie (criza mondiala e de vina, recesiunea ne e noua religie) puteti casca ochii linistiti la partii utilizand punga reciclabila sau sacul de gunoi menajer pentru a alunca spre vai. Orasul are parte inca de putine senzatii tari legate de polei (mama, mamica mea, ce afacere cu cauciucurile alea de iarna…), zapada apare si dispare precum meteoritii care o lovesc pe Nasa in mufa telescopului. Acestea fiind zise si atmosfera de falsa iarna fiind recreata in ministudioul nostru de la 24-FUN, sa alunecam si noi printre evenimentele care scot capitala din hibernare.
Sala ArCuB si-a reluat maratonul teatral, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Filmul ataca pe toate ecranele. Avem o premiera care va mai lumineaza inca o data despre ce inseamna procesul electoral, poftiti la „Ziua tradatorilor“. Vin festivalurile! 27-29 ianuarie, Sala Union propune un „Weekend de film chilian“ (e cu de toate, de la fragmente de viata sociala pana la saga de familie si istorie a fotbalului). Urmeaza o coalitie a salilor, Cinema Studio si Cinema Union organizeaza a XII-a editie de „Best Film Fest“, cele mai bune filme ale anului 2011 desemnate de criticii de cinema din Romania (27 ianuarie-2 februarie).
Si-un pic de mars prin cluburi, la final: „Keep Shelly in Athens“ (de bifat pe 27 ianuarie in Control), "Dilated Peoples" pe 2 februarie in Silver Church si „Balkan Party 2“ in aceeasi zi in Kulturhaus. La atac deci, succese nebanuite va doresc! Avanti popolo!