De Citit : Știri

Trafic restrictionat in capitala pentru concursul de ciclism P-Track Criterium

| 07 iulie

Duminica, 6 iulie, in apropierea Palatului Parlamentului din Bucuresti, are loc a doua editie a P-Track Criterium, un concurs de ciclism unic in Romania, dedicat participantilor cu biciclete fixed gear, dar avand si etape pentru biciclete fixate pe single speed (fie ele cursiere, de sosea sau MTB).
Prin natura tipului de concurs (criterium) cursele sunt unele de viteza, astfel ca pentru buna desfasurare a evenimentului autovehiculele vor avea accesul restrictionat in zona traseului. Astfel, duminica, in intervalul orar 7:30- 15:00, traficul va fi inchis pe Calea 13 Septembrie, intre Piata Arsenalului si Piata Francofoniei (numai pe sensul catre Bd. Libertatii), pe BD. Libertatii, intre Piata Francofoniei si Rond Cosbuc (numai pe sensul spre bd. Regina Maria), pe Calea Rahovei, pe strada Sabinelor si pe strada Uranus.
Traseul are 1600 de metri, cu o diferenta de nivel de 15 m, iar acesta va fi parcurs de mai multe ori, in functie de proba. Duminica vor lua startul peste 100 de participanti la diferite categorii de concurs, de la masculin si feminin open, pana la copii si Elite, iar cei care reusesc sa ajunga pe podium vor fi rasplatiti cu premii in produse si bani.
“Mi-am dorit sa aduc conceptul de criterium in Romania, deoarece, desi fenomenul ciclist este in continua expansiune la noi in tara, disciplinele de sosea au ramas in umbra popularitatii concursurilor de cross-country si MTB. Eu cred ca pana nu gusti nu stii daca iti place, astfel ca organizez acest eveniment pentru ca iubitorii de biciclete sa descopere diversitatea acestui sport, gandirea strategica pe care participantul o adopta la o cursa de sosea – care e foarte diferita de cea din cursele off-road – precum si, bineinteles, adrenalina intrecerilor de viteza” spune Marius Petrache, multiplu campion national la diferite probe de ciclism si organizator principal a P-Track Criterium.
Inscrierile se fac pana in dimineata concursului pe www.p-trackcriterium.ro, iar pachetele de participare se ridica la punctul de start amenajat la interesectia Calea 13 Septembrie – Bdul Uranus.
Programul evenimentului este urmatorul:
09:00 – Start Copii + Start Juniori – fete si baieti
10:00 – Start Single Speed Masculin + Single Speed Feminin Open
11:00 – Start Fixed Gear Feminin + Masculin Elite + Amatori
12:00 – Start Road Criterium Elite + Amatori + Feminin
14:00 – Festivitatea de premiere pentru toate categoriile.

P-Track Criterium 2014 este organizat cu sprijinul Sky Wellness si al autoritatilor locale (Primaria Municipiului Bucuresti, Politia Locala a Muncipiului Bucuresti si Politia Locala a Sectorului 5) si este sustinut de: Redis Nutritie, Rexona, Evergreen Concept, Monica Monz, PlayBike, Undersound, Endra, Bike-Envy.ro, Velo Power, Urban SA si Cabinet Stomatologic Fundatia Dr.Georgescu-Prahova,
Parteneri media principali: Freerider, ciclsim.ro