De Citit : Știri

TNB anunta inchiderea stagiunii si cateva dintre viitoarele proiecte

| 06 iunie

Teatrul National din Bucuresti anunta ca ultimele spectacole la sediul din Bd. Balcescu ale stagiunii in curs au loc duminica, 12 iunie 2011. Dupa aceasta data – mai timpurie decat in alti ani, pentru a da camp liber lucrarilor de reconstructie – portile teatrului se inchid pentru publicul spectator pana in toamna.

Pe langa spectacolele jucate la sediu, colectivul Teatrul National din Bucuresti prezinta in cadrul Festivalului International de Teatru de la Varna (Bulgaria), in data de 9 iunie, spectacolul „Avalansa” de Tuncer Cucenoglu, in regia lui Radu Afrim.

Iar luni, 13 iunie, vor avea loc ultimele reprezentatii ale spectacolelor TNB, in turneu: Dineu cu prosti la Pitesti si Sinucigasul la Brasov.

Pentru aceasta ultima saptamana a stagiunii, la Agentia de Bilete mai puteti cumpara locuri la spectacolele: Regina mama; Sinucigasul; Scara pisicii; S-a sfarsit cum a-nceput; Inca-i bine!; Purificare si pentru ultimul eveniment Modern Solo Piano din cadrul programului TNB Parateatral – Muzica, recitalul sustinut de pianistul norvegian Bugge Wesseltoft, sambata, 11 iunie 2011, la ora 19.00.

Cu tot santierul care trepideaza la propriu in toate ungherele teatrului, se desfasoara din plin activitatea de pregatire a viitoarei stagiuni care va aduce noi titluri de piese, distributii promitatoare si regizori prestigiosi.

Regizorul bulgar Aleksander Morfov, nume de prima marime al regiei europene (al carui spectacol „Exilatii” a fost prezentat in turneu pe scena mare a TNB in urma cu un an), a inceput repetitiile la "Vizita batranei doamne", cunoscuta piesa a dramaturgului elvetian Friedrich Dürrenmatt, premiera urmand sa aiba loc in prima parte a viitoarei stagiuni. Din distributia in curs de finalizare va dezvaluim deocamdata doar numele interpretei rolului titular – Maia Morgenstern – urmand ca distributia completa sa fie facuta publica inainte de inchiderea stagiunii. Scenografia spectacolului care va avea loc la Sala Mare va fi semnata de scenograful bulgar Nikola Toromanov.

Se afla de asemenea in repetitii avansate o piesa de referinta a dramaturgiei romanesti interbelice, „Omul cu martoaga” de George Ciprian, in regia Ancai Bradu.

Pentru un alt proiect repertorial incitant, piesa „Baiatul din ultima banca” a dramaturgului spaniol Juan Mayorga, regizorul Cristian Theodor Popescu invita tinerii (chiar foarte tinerii) actori, la auditii, in zilele de 9 si 10 iunie 2011, pentru definitivarea distributiei cu doua roluri principale masculine.
La deschiderea viitoarei stagiuni 2011-2012, Teatrul National „I.L.Caragiale” spera sa-si intampine publicul in prima dintre noile sali de spectacole care vor fi date in folosinta in cadrul proiectului de reconstructie aflat in plina desfasurare!