De Citit : Știri

Supergrupul Asia isi promoveaza noul album cu single-ul „Valkyrie”

| 02 martie

Acesta este al 4-lea album de la reuniunea ASIA din 2006 si primul album alaturi de chitaristul Sam Coulson care-l inlocuieste pe Steve Howe, care-a parasit formatia anul trecut. Albumul se va numi “Gravitas” si va aparea pe 25 Martie 2014, iar basistul John Wetton a anuntat ca trupa se pregateste sa-si inceapa turneul american in toamna acestui an. Albumul a fost compus si produs in intregime de John Wetton si Geoff Downes.
Componenta formatiei, la ora actuala, este:
Geoff Downes – clape
Carl Palmer – baterie
John Wetton – bass, vocal
Sam Coulson – chitaras
De pe “Gravitas”, Wetton considera ca “Valkyrie” este sufletul intregului material. “Pentru mine, Valkyrie insumeaza grupul si noul album: Ai tot ce-i bun la aceasta trupa impachetat intr-un ambalaj elegant”, a mai declarat Wetton pentru USA Today.
Supergrupul Asia este o trupa britanica de rock progresiv si s-a format in 1981, adunand la acea vreme patru muzicieni de marca de la formatii care au scris istorie in rock: Yes, King Crimson si Emerson, Lake and Palmer. Primul album, autointitulat, a aparut in Martie 1982 si-a avut un succes comercial imens, vanzandu-se in 10 milioane de copii in intreaga lume, dintre care 4 numai in SUA.
Pe parcursul anilor, Geoff Downes a fost cel mai constant membru al trupei. Dintre LP-urile de succes ale grupului prog-rock Asia mai amintesc “Alpha”(1983), “Äqua” (1992) sau “Omega” (2010).