De Citit : Știri

Start pentru inscrierile la Gala Premiilor Gopo 2011

| 21 ianuarie

Inscrierile pentru nominalizarile la Premiile Gopo 2011 vor avea loc in perioada 20-28 ianuarie. Cea de-a cincea editie a Galei Premiilor Gopo, care recompenseaza realizarile anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2011, la Bucuresti.
Anul 2010 – cel mai prolific pentru filmul romanesc dupa 1989, anunta o editie-record a Premiilor. Urmand modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezinta cel mai important eveniment dedicat filmului romanesc, unul dintre cele mai efervescente fenomene cinematografice ale deceniului.
Pentru inscrieri, producatorii si realizatorii de film din Romania sunt invitati sa completeze formularul disponibil pe site-ul oficial premiilegopo.ro si sa-l trimita in format electronic pe adresa [email protected] O copie a unui DVD screener cu filmul inscris va fi trimis prin posta sau curier, in plic inchis, cu mentiunea PRESELECTIE GALA PREMIILOR GOPO, pe adresa Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR): str. Popa Soare, nr. 52, sector 2, Bucuresti.
Eligibile pentru a fi jurizate si nominalizate la Premiile Gopo 2011 sunt scurt si lungmetrajele de fictiune, precum si documentarele, productii romanesti sau coproductii cu participare majoritar romaneasca, care au avut premiera in festivalurile, pe marile si micile ecrane din Romania in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2010. Mai multe detalii despre conditiile de eligibilitate se gasesc in Regulamentul oficial al Galei Premiilor Gopo, disponibil, de asemenea, pe site-ul oficial.
Potrivit noului Regulament al Premiilor Gopo, atat lungmetrajele de fictiune, cat si documentarele de lung metraj care au fost difuzate in circuitul salilor de cinema sunt eligibile pentru nominalizari la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai buna muzica originala, Cea mai buna imagine, Cel mai bun montaj si Cel mai bun sunet.
De asemenea, organizatorii anunta includerea unei noi categorii de premii in palmaresul Galei: pentru Cel mai bun film de debut de lung metraj fictiune.
Nominalizarile la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselectie desemnat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, in urma consultarilor avute cu reprezentanti ai presei de specialitate si producatori de film din Romania, care va fi compus din 11 profesionisti ai domeniului. Acestea vor fi anuntate pe data de 21 februarie, in cadrul unei conferinte de presa la care vor participa reprezentanti ai organizatorilor si ai Juriului .
Dupa anuntarea nominalizarilor, peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti vor fi invitati sa voteze pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an, fie in plic sigilat, prin posta, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, cu care Gala Premiilor Gopo a demarat din 2011 un parteneriat extrem de important.
Click pentru detalii eveniment.