De Citit : Știri

Scaunele de Eugène Ionesco in regia Alan Bourgeois la Teatrul Odeon

| 28 martie

La invitatia Institutului Francez din Bucuresti si a Delegatiei Wallonie-Bruxelles, regizorul de teatru belgian Alan Bourgeois aduce la Bucuresti Scaunele de Eugène Ionesco, intr-o noua interpretare, axata pe tehnica scriiturii teatrale a autorului. Spectacolul va avea o reprezentatie la Teatrul Odeon-Sala Majestic vineri, 30 martie, de la ora 19.00.

Un cuplu izolat, ajuns la sfarsitul vietii, intr-o camera goala, rememoreaza amintiri, intr-un efort de a construi iluzia implinirii. Cele doua personaje isi imagineaza ca au un mesaj important pentru omenire si, cuprinsi in acest exercitiu al imaginatiei, sunt vizitati de diverse personalitati din lumea intreaga. Camera goala se umple de obiecte acoperite de cearsafuri albe, care apoi dezvaluie scaune de forme diverse, foarte colorate, dar uzate, fantome burlesti ale amintirilor batranului.

Tanarul regizor belgian Alan Bourgeois a vrut sa monteze Scaunele, aceasta “farsa tragica”, cu doi actori tineri care sa interpreteze cuplul de batrani: Isabelle Renzetti si Rachid Benbouchta. Cei doi au o energie scenica debordanta, iar piesa se deruleaza intr-un ritm efervescent, care surprinde tabloul satiric al cotidianului a doi batrani prinsi intr-o fantasma, intre grotesc, angoasa, dar si cu mult umor.

Durata spectacolului este de 75 de minute si este organizat in parteneriat cu Délégation Wallonie-Bruxelles si cu sprijinul Teatrului Odeon in cadrul lunii Francofoniei 2012.

Spectacolul este in limba franceza, fara traducere in limba romana.

Pretul biletelor: 21,20 lei si 12,72 lei

Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a Teatrului Odeon (tel : 021 314 72 34, email : [email protected])).