De Citit : Știri

Rokolectiv 2015: 10 ani de pionierat și experimente în muzica electronică

| 21 aprilie

Bucuresti, 21.04.2015: burn susține muzica electronică avangardistă și salută Rokolectiv, Festivalul de Muzică Electronică și Arte Conexe ajuns la cea de-a 10-a ediție.
4 zile de performance-uri live, instalații de sunet revoluționare, proiecții și dezbateri vă așteaptă între 23 și 26 aprilie la Muzeul de Artă Contemporană (MNAC) și la Halele Carol din București.
Seara de deschidere de joi, 23 aprilie aduce un tribut celor peste 250 de artiști invitați în București de-a lungul anilor. Aceasta va avea loc în mod simbolic la MNAC, în ritmul trepidant al aurorii boreale, cu ajutorul instalațiilor aduse la București de artistul francez Vincent Leroy. Noaptea va continua cu performance-uri live ale lui Pierre Bastien (FR), Piętnastka (PL) și Aïsha Devi (CH).
Pentru următoarele trei seri, festivalul, care anul acesta are ca temă duală orientul și feminitatea, se va muta la Halele Carol. Astfel, mai mult decât oricând, lineup-ul din acest an urmărește o reprezentare cât mai bună a celor două sexe, într-o industrie dominată, în special, de bărbați. Gazelle Twin (UK), Lena Willikens (DE) și Borusiade (RO) sunt doar câteva dintre prezențele feminine ce vor urca pe scena Rokolectiv.
Cea de-a 10-a aniversare celebrează, de asemenea, și influențele orientale din muzica electronică. Artiști precum Islam Chipsy feat. EEK (EG), Aïsha Devi (CH), DJ Firmeza (AO/PL), Sillyconductor (RO) și Pierre Bastien (FR) vor elibera sunetele periferiilor dincolo de barierele geografice la Rokolectiv 2015.
10 ani de Rokolectiv, sărbătoriți la URBN Co alături de burn
Pe 16 aprilie, exact cu o săptămână înainte de începerea festivalului, burn, susținătorul manifestărilor muzicale creatoare de valoare, și Rokolectiv au aniversat 10 ani de festival și un parteneriat de lungă durată. Evenimentul special a adus în avanpremieră filmul “Electro Chaabi”, ce vorbește despre nașterea unui nou gen muzical în cartierele defavorizate din Cairo, o versiune “electrificată” de hip-hop arab. Pentru cei care nu au reușit să ajungă la URBN, Rokolectiv va mai proiecta încă o dată documentarul, pe 24 aprilie, la Halele Carol, începând cu ora 23:00.

Lineup-ul complet, informații despre artiști, dar și despre cum puteți intra în posesia biletelor, le puteți găsi în ghidul festivalului, produs de burn, aici. Pentru alte detalii, puteți intra pe pagina de Facebook a evenimentului aici.
###
DESPRE BURN ENERGY
burn energy sustine muzica electronica avangardista. Suntem în continuă căutare de noi talente și noi mijloace de expresie, alături de genurile muzicale progresive și creative, oriunde s-ar afla ele. Nu suntem avocații nișelor și nici judecătorii mainstream-ului, întrucât creativitatea nu cunoaște limite, reguli și bariere.